Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Deset godina kriju ubice dece!?

Autor: Ekipa Alo! | 13.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Decenija od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu na Kosovu navršava se danas, a za taj zločin niko još nije odgovarao.

Roditelji znaju imena ubica,  policija ih ne hapsi

Roditelji znaju imena ubica, policija ih ne hapsi

U lokalnoj crkvi Presvete Bogorodice biće služen pomen ubijenima Panteliji Dakiću (12) i Ivanu Jovoviću (19). Euleks je krajem 2010. godine, usled nedostataka dokaza, zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a.


Ivan i Pantelija ubijeni su iz automatskog oružja 13. avgusta 2003. godine dok su se kupali na Bistrici, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorde Ugrenović (20) teško su ranjeni.

Napadači na srpsku decu koja su se kupala na reci 500 metara od centra sela nikada nisu nađeni uprkos obećanju tadašnjeg šefa UNMIK policije da će “prevrnuti svaki komad zemlje kako bi našao ubice”. Nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je ponudio UNMIK.

UNMIK je posle napada u Goraždevcu saopstio da je “nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz ‘kalašnjikova’ na oko pedesetoro dece i mladih, većinom Srba iz goraždevacke enklave”. Očevi ubijenih dečaka tvrde da se zna ko je pucao na Ivana i Panteliju i da su to rekli i Kforu.

Ubistvo u Goraždevcu se smatra jednim od četiri najveća zločina nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo i Metohiju. Ubice su ostale nekažnjene, kao i u tri ostala zločina - u Starom Grackom, Obiliću i kod Podujeva. U selu Staro Gracko na njivi je ubijeno 14 žetelaca, u Obliću porodica Stolić, a kod Podujeva stradalo je 12 Srba iz autobusa koji je dignut u vazduh, kada su išli na zadušnice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP