Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DECA POKOJNOG BATE BULATOVIĆA PRIČAJU ZA ALO! O JEDNOJ OD NAJMISTERIOZNIJIH LIKVIDACIJA U CENTRU BEOGRADA

Deset godina razmišljamo: KO NAM JE UBIO OCA!?

Autor: P. Milovanović | 26.03.2014 - 16:30:00h | Komentara: 0

Ko je i zašto ubio Batu Bulatovića?

Ana i Blažo Bulatović

Blažo i Ana Bulatović: Očekuju da će se pronaći ubica, ali i nalogodavac | Foto: Aleksandar Dimitrijević

ANA: Motivi ubistva našeg oca ni danas nam nisu jasni.
Bio je hrabar, pravičan...

BLAŽO: Nemoguće je da posle toliko godina nema pomaka u istrazi. Nisam ljut, ali sam razočaran u sistem

Pitanje bez odgovora. Misterija s kojom je suočena i kompletna porodica nekadašnjeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore. Supruga Biljana, ćerka Ana i sin Blažo, ni danas, tačno deset godina od ubistva Bate Bulatovića nemaju više informacija od onih šturih službenih.

Rođen u Kolašinu
Branko Bulatović je rođen u Kolašinu 10. decembra 1951. godine. Od 1981. do 1987. godine bio je generalni sekretar FK Budućnost. Od 1991. godine do ubistva bio je na funkciji generalnog sekretara fudbalske organizacije SCG.

Tog 26. marta 2004. godine, u centru Beograda, usred dana, nepoznati napadač je pucao u glavu Bulatoviću (53) dok je ulazio u zgradu na Terazijama, gde su bile smeštene kancelarije Fudbalskog saveza.

Policija je dan posle zločina saopštila da je napravljen foto-robot ubice, ali niko nikad nije uhapšen! Očevici su napadača opisali kao 40-godišnjaka, visokog oko 180 centimetara.

Biljana i  Bata Bulatović

Biljana i Bata Bulatović

Ana (31) i Blažo Bulatović (23) za „Alo!“ otvoreno pričaju o svemu što ih tišti, evo, već deceniju...

Dva tatina prijatelja
su nam okrenula leđa!

- Dvojica tatinih dobrih prijatelja, inače poznati bivši fudbaleri, prišla su mi dan posle ubistva, zagrlili me i rekli: „Baki, nemoj ništa da se brineš, biće sve kao da je tata tu, tu smo za tebe“. Ipak, posle toga se više nikada nisu javili. Odlično se sećam reči ta dva čoveka, koja neću imenovati, pronaći će se oni sami - kaže Blažo.

- Svima u porodici je tih 10 godina proletelo... Naš Bata je ostavio život u Fudbalskom Savezu, radio je i subotom i nedeljom. Neverovatnu ljubav prema fudbalu je preneo i na nas, usadio nam je taj fudbalski ritam života. Motivi ubistva našeg oca ni danas nam nisu jasni. On je bio hrabar, ali i pravičan i nije se plašio da u poslu seče neke stvari. Nije razmišljao o mogućim posledicama. Bio je brižan suprug, roditelj, teško mi je i da zamislim da je neko imao nešto protiv njega. Samo mi iz porodice znamo koliko je teško živeti pod tim teretom neizvesnosti i misterioznih priča od kojih nijedna nije dobila konkretan odgovor - počela je priču Ana Bulatović.

Blažo, koji je zbog oca uplovio u fudbalske vode, kaže da ništa nije ukazivalo da će se nasred Terazija dogoditi nezapamćena tragedija.

Golovi za Batu!
Otkrio nam je Blažo, fudbaler Smedereva, na koji način proslavlja golove.
- Kada postignem gol pogledam ka nebu i uperim prst ka gore jer znam da moj Bata sve to vidi.

- Veče pre ubistva smo dugo razgovarali. Do ponoći. Smejao se, bio je opušten... Niko mu nikada nije pretio. Naš tata nije bio tip koji je muljao, a eto kako je prošao - sleže ramenima Blažo.

Na priču se ponovo nadovezuje Ana...

Ana: Hvala Karadžiću
i Zajednici!

Ana Bulatović takođe radi u fudbalu, trenutno je zaposlena u Zajednici JSL i Prve lige Srbije. Završila je fakultet za „Menadžent u sportu“, a jedno vreme je radila i na televiziji.
- Zahvalna sam Tomislavu Karadžiću i Zoranu Laković, koji su nam takođe puno pomogli. Hvala i Zajednici JSL i Prve lige Srbije.

- Bilo je 10.30 ujutru. Mama je viknula - „Pucali su na Batu. Kažu, ranjen je!“. Bila sam u šoku, šta drugo... I Blažo se skamenio, pa imao je samo 14 godina. Odmah smo se uputili ka Urgentnom centru. Dok su se lekari borili za Batin život, otišla sam u Crkvu Svete Petke. Osetila sam potrebu da se pomolim Bogu. Usledilo je 12-13 sati neizvesnosti. A, onda, oko ponoći - muk. Lekari su se okupili, ništa nisu morali da nam kažu - priseća se Ana.

Ani i Blaži prijaju reči Batinih prijatelja i saradnika, kada kažu da je bio borac za pravdu u našem fudbalu.

- Eto, na kraju ispada da mu je fudbal došao glave, ali ne mogu ni posle toliko godina da upirem prstom na nekoga. Sve mi to liči na jednu filmsku priču. Priču bez kraja. Za sada... Sve je, očigledno, bilo dobro isplanirano. Ubica je bio profesionalac. Samo to je jasno. Tate nema, pa nema, i ako pronađu ubicu to ga neće vratiti. Prošlo je 10 godina, neverovatno je kako nas niko nikada nije pozvao i rekao da ima pomaka u istrazi... Voleo bih da se reši ta misterija, ali se plašim da me i ta nada polako napušta. Od momenta ubistva verovao sam da ćemo makar posle dve, tri godine saznati ko je ubica. Kako vreme odmiče, vidim da od toga nema ništa. Mada, nemoguće je da za deset godina ne postoji nijedan jedini trag. Nisam ljut, ali sam razočaran u sistem - zaključuje Blažo.

Ana: Foto-robot mi je često pred očima

Foto-robot  ubice

Foto-robot ubice

Metak 7,65 mm

Metak kalibra 7,65 milimetara bio je smrtonosan po Batu Bulatovića. S obzirom na to da se radilo o posebnoj vrsti malokalibarske municije, zrno je udaralo i odbijalo se o zidove lobanje, a zatim se raspršilo u dvadesetak sitnih komada.

Zlokobni izgled foto-robota, već desetu godinu „proganja“ Bulatovićeve...


- Verovali smo da će na osnovu foto-robota biti otkriven ubica. Taj izgled, ta kapica, ta bradica.... Često nam je ta slika pred očima. Samo, mnogo nas više interesuje ko je naručilac ubistva. Taj foto-robot je samo plaćenik - rezonuje Ana.

 

 

Ilija Petković prvi na mestu ubistva: 

Bati sam davao vodu, mislio sam da je pao, da se okliznuo! 

Ilija Petković, tog kobnog 26. marta 2004. godine, bio je prvi koji je pritekao u pomoć pogođenom Branku Bulatoviću.

Ilija Petković

Ilija Petković | Foto: Marko Metlaš
- Bio sam u prostorijama Saveza kada je neko uleteo i viknuo - „Pao je Bata! Eno ga, leži u hodniku“! Otrčao sam da mu pomognem, zaista je delovalo kao da je pao, da se okliznuo. U tom trenutku niko nije uočio tragove krvi. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je neko mogao da puca na njega, pa još usred dana. Pokušao sam da ga osvežim vodom, imao je puls, iako je bio bez svesti. Nije uspeo ništa da nam kaže... Tek kasnije smo u prisustvu policije i hitne pomoći shvatili šta se, zapravo, desilo. Kao tren je proletelo tih deset godina, a ubica nije otkriven. Batu sam poznavao više od dve decenije, bio je veliki fudbalski vizionar, animator, prava ljudina. Njegovim odlaskom naš fudbal je mnogo izgubio - rekao je za „Alo!“ Ilija Petković, tadašnji selektor Srbije i Crne Gore.

Blažo: Dejo mi je kao drugi otac!


Na pitanje ko im je najviše pomogao posle tragedije koja im se dogodila, Blažo i Ana nisu imali dilemu:

Sahrana Bate Bulatovića

Sahrana Bate Bulatovića | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Dejo Savićević. Čujemo se često, on mi je kao drugi otac. Prati kojim putem ide moja karijera, da li igram, postižem li golove. I Anu pozove da čuje kako je i da li radi - nahvalio je Blažo Savićevića, a isti je slučaj i sa Anom.


- Dejo je dokazao da je čovek bez premca. Šta god da nam treba na njega možemo da računamo. Nije to veštački, to je zaista iskreno od srca. On je humana osoba, nije ni čudo što ga je tata voleo kao treće dete.



 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP