Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI SUDIJA KREĆA NIJE SE OBRUKAO SAMO U HAGU

Desetka za plagijat!

Autor: V. P. | 05.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 23

Osim u Hagu, gde je na opšte zaprepašćenje glasao protiv tužbe sopstvene zemlje protiv Hrvatske, profesor Pravnog fakuleta u Beogradu Milenko Kreća nije osvetlao obraz ni u Crnoj Gori.

Milenko Kreća, sudija čudnih kriterijuma

Milenko Kreća, sudija čudnih kriterijuma

Kao gostujući profesor na Pravnom fakultetu u Podgorici umešan je u slučaj plagiranja magistarskog rada Veselina Veljovića, bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore. On je bio član komisije koja je ocenjivala Veljovićev magistarski rad, čiji je najveći deo od reči do reči prepisan iz Krećinog udžbenika za međunarodno javno pravo.


Slučaj lažnog magisterijuma prvog crnogorskog policajca prva je u lancu sličnih afera koje su do temelja potresle akademsku javnost Srbije i Crne Gore, a to nikako ne bi bilo moguće bez aktivne saradnje profesora Kreće, koji je dopustio Veljoviću da, prema pisanju crnogorskih medija, od slova do slova prepiše čak 40 stranica iz njegovog udžbenika. Veljović je za prepisani rad „Međunarodno priznanje države u međunarodnom javnom pravu“ od profesora Kreće i crnogorskih kolega Ranka Mujovića i Dražena Cerovića, koji su bili u komisiji, dobio čistu desetku, a nisu pomagala nikakva upozorenja stručne javnosti i medija da se radi o očiglednom falsifikatu.

Veselin Veljović

Veselin Veljović | Foto: MUP


U vreme odbrane Veljovićevog magistarskog rada, Mujović je obavljao funkciju dekana Pravnog fakulteta u Podgorici, sa koje je otišao posle mnogobrojnih afera, dok je Cerović bio dugogodišnji savetnik predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića. Potpuno je jasno da im nije bilo suviše teško da ubede gostujućeg profesora Kreću da je magistarski rad šefa crnogorske policije stvar od nacionalnog značaja, pa zbog toga i nije toliko važan sadržaj njegovog akademskog uratka.

„Alo!“ je juče pokušao da kontaktira sa profesorom Krećom na njegovom radnom mestu na Pravnom fakultetu u Beogradu, ali se niko nije javljao na telefon u njegovom kabinetu. Zbog toga nismo uspeli da saznamo motive zbog kojih je dopustio Veljoviću, koji trenutno obavlja dužnost sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Crne Gore, da magistrira pomoću očiglednog plagijata, kao ni motive njegovog glasanja protiv sopstvene države pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Miloševićev kadar u Haškom sudu


Prema podacima koje smo našli na internet prezentaciji Pravnog fakulteta u Beogradu, profesora Milenka Kreću je u Međunarodnom sudu pravde u Hagu delegirala naša zemlja još 1993. godine, za vreme režima Slobodana Miloševića. Osim u procesu protiv Hrvatske, zastupao je i Državnu zajednicu SCG u procesima protiv BiH i protiv šest zapadnih zemalja koje su bombardovale Srbiju 1999. godine.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 05.02.2015 08:52h

    To je režimski čovek i neće mu faliti dlaka sa glave.Na žalost mnoge slične njemu debelo plaćaju osiromašeni građani Srbije dok oni sdušno rade protiv istih.

  • DS22 Vreme: 05.02.2015 08:56h

    I ovakva FU******je i dalje profesor u Beogradu.AloooooVUCICU pa sta mislis da ovakvi UCE PRAVU nasu decu?Mrs u Crnu Goru pa tamo stoluj Srbima nisi potreban!

  • ana Vreme: 05.02.2015 09:13h

    ko jos dvojne državljane uzima da ga predstavljaju je za ozbiljno posmatranje obojica u zatvor

  • bane Vreme: 05.02.2015 10:24h

    Nije ni cudo kad posle sudije kod nas oslobobe lopove i kriminalce koji su upropastili drzavu kad su im ucitelji ovakvi

  • LAVINIJA Vreme: 05.02.2015 10:35h

    Profesor Kreca ne istupa na sudu u svoje ime i za svoj racun pa postoji velika verovatnoca da je ovakvo nedizanje ruke plod dogovaro sa nasim drzavnim vrhom koji je na ovu temu itekako vecao,razgovarao i pregovarao sto na domacem ,sto na medjunarodnom planu.Da nije tako vec bi bilo reakcije i to gadne od strane onih koji koji su mocni i koji bi na ovo ostro reagovali. Ne zaboravite da Hag Srbiji nikada ne ostavlja prostora da moze da dise bez respiratora koji oni mogu i ne moraju da ukljuce. Nazalost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP