Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBJAVLJENA LISTA ZA PRIJEM LEKARA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

„Desetke” opravdale prosek

Autor: B. Janačković | 13.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Uprava Kliničkog centra Niš objavila je preliminarnu listu kandidata za prijem devet lekara nakon što je 150 doktora medicine prekjuče prvi put polagalo test znanja.

Posao samo  za najbolje

Posao samo za najbolje | Foto: Branko Janačković

Posle bodovanja uspeha sa fakulteta, dužine studiranja i sabiranja poena osvojenih na testu, prva četiri mesta zauzeli su lekari sa prosekom 10 koji su maksimalne ocene sa studija potvrdili i na testu znanja.


Zanimljivo je, kako saznajemo, i da petoro od prvih devetoro kandidata ne potiče iz lekarskih familija, a da su deca mnogih niških viđenih lekara ostala ispod crte. Do juče u 14 časova upravi nije pristigla nijedna žalba, a kandidati koji smatraju da su oštećeni moći će da ih podnesu u roku od sedam dana od dana polaganja, nakon čega lista postaje konačna.

Direktor za primer:  Zoran Radovanović

Direktor za primer: Zoran Radovanović | Foto: Branko Janačković


- Prezadovoljan sam konkursom jer smo pokazali da se do posla u Kliničkom centru može doći bez protekcije i na osnovu znanja. U odnosu na listu na kojoj su bodovane ocene sa studija i dužina studiranja, jedan od kandidata je sa 18. mesta ušao među prvih devet zahvaljujući dobro urađenom testu znanja. Pokazalo se i da su prva četvorica lekara sa preliminarne liste koji imaju prosek ocena na studijama 10 potvrdili znanje na testu - kaže director KC „Niš” prof. dr Zoran Radovanović. On kaže da zbog načina na koji je organizovan ceo konkurs i test znanja ne očekuje žalbe.

- Test znanja su snimale dve kamere, a ocenjivanje testova, koje je trajalo pet časova, pratilo je 20 kandidata koji su polagali test. Oni su se, svaki ponaosob, potpisali kao dokaz da je sve urađeno po propisima. Testovi su dva puta pregledani. Ako i bude žalbi, ne verujem da će imati osnova da se menja poredak na listi jer je izvršeno više kontrola da bismo se uverili u regularnost. U svakom slučaju, svaka žalba će biti razmotrena po zakonu - kaže prof. dr Radovanović.

On kaže da se test znanja pokazao kao pravi kriterijum jer su zabeleženi slučajevi da su pojedini lekari specijalisti uradili polovično test ili slabije od očekivanog.
Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 15.09.2013 14:39h

    Eto, ako je ovo istina, da postoje i moralni ljudi.Nije dovoljan jedan ovakav covek.Potrebno nas je vise i vise.Svima treba posao to DA, ali ima dece koje nemaju mocne roditelje,i zasto im ne pruziti sansu kao ostalima da se zaposle da pocnu da rade.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP