Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST

Desničari traže prekid
pregovora sa Prištinom!

Autor: Beta, Tanjug | 10.12.2012 - 22:03:00h | Komentara: 17

Oko 800 pripadnika pokreta Naši, Dveri, organizacije Obraz i drugih udruženja, protestovalo je večeras centralnim gradskim ulicama povodom izgradnje i početka primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima na Jarinju i Merdaru. Pristalice više desničarskih organizacija održali su večeras u Beogradu protestni marš "Nikad granica -Kosovo je Srbija", uz poruku da srpske vlasti prekinu pregovore sa Prištinom i odustanu od evropskih integracija.

Protest desničara u Beogradu

Desničari traže prekid pregovora sa Prištinom | Foto: Beta

Protest desničara u Beogradu

Viorile su se zastave, dok su jake policijske snage obezbeđivale skup | Foto: Beta

Protest "Nikad granica" počeo je ispred Saborne crkve u Beogradu, a okupljeni su, noseći transparente "Nikad granica - Kosovo je Srbija",
"Tamo gde je Gračanica ne sme biti granica" i "Glavu za Kosmet",
prošetali do zgrada Predsedništva i Vlade Srbije.
Okupljeni su zatražili od državnog vrha ukidanje, kako kažu, antiustavne, antiistorijske i antinarodne granice sa Kosovom, kao i odustajanje od saradnje sa Haškim tribunalom i od pregovora sa Prištinom.

Protest desničara u Beogradu

Bilo je i simbola raspeća | Foto: Beta

Oni su ocenili da predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije vrhovni vojni komandant, već da, kako kažu, jugom Srbije komanduje NATO, sandžak kontroliše muftija Muamer Zukorlić, a Vojvodinu kriminalci, i poručili da neće dozvoliti izgradnju granice izmedju centralne Srbije i Kosova.
Protest, koji je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, završen je šetnjom do Hrama svetog Save gde su učesnici protesta zapalili sveće za Srbe stradale u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja" i na Kosovu.

Protest desničara u Beogradu

Desnićari pred zgradom Predsedništva  | Foto: Beta

Centralne gradske ulice, Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjina,

bile su sukcesivno zatvarane, kako je prolazila kolona.
Protest su organizovali SNP Naši, Srpski sabor zavetnici, pokret
Obraz, Pokret za Srbiju, Dveri, Srpska narodna odbrana, Pokret 1389.

Tokom marša oni su zastali ispred zgrade predsednika Srbije, Vlade Srbije i u neposrednoj blizini Hrama svetog Save.

Učesnici marša uzvikivali su "Nikad granica, Kosovo je Srbija", "Kosovo je srce Srbije", "Svetog Save nam je zavet ostao da branimo naše Kosovo", "Ratko Mladić", "Radovan Karadžić", nosili su transparente, zastave Srbije i pevali pesme posvećene Kosovu.

Oni su istakli da su nezadovoljni politikom državnog vrha prema Kosovu i tražili da vlast odustane od saradnje sa Haškim tribunalom, da obustavi pregovore sa Prištinom i da se okrene Rusiji.

Učenici marša su poručili da su uz srpski narod na Kosovu i Metohiji, da nikad neće odustati od borbe za Kosovo i da se neće pomiriti sa izdajom.

Ispred zgrade predsednika Srbije predstavnik pokreta Naši Ivan Ivanović rekao je da srpskoj omladini nema budućnosti bez Kosova i Metohije, dok je Mirko Jović iz Srpske narodne obnove pitao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u ime učesnika skupa, da li ćemo "na kraju njegovog mandata biti
nacija i da li ćemo imati slobodnu otadžbinu".

Protest desničara u Beogradu

Uz srpski narod na Kosovu i Metohiji | Foto: Beta

Jović je rekao da Nikolić nema vojsku i da nije vrhovni komandant, jer "na jugu Srbije, na Kosovu i Metohiji komanduje NATO, u raškoj oblasti komanuje Zukorlić, a u Vojvodini vladaju kriminalci i američki general Grahovac".

"Gospodine predsedniče ne komandujete ni u Beogradu. Vi sedite u muzeju, a komandant Beograda Dragan Đilas sedi u dvoru", rekao je Jović.

Jović je pitao Nikolića da li hoće da komanduje Srbijom i da se pridruži narodu ili će da dozvoli da njom upravlja NATO.

Predstavnik Obraza Mladen Obradović poručio je da "kada bude došao dan da oslobode sveto Kosovo niko i ništa neće moći da ih zaustavi" i da će braniti Kosovo i Metohiju.

Poslednji komentari
  • Lazar Vreme: 10.12.2012 21:23h

    Bit ce rata i te kakvog rata,mozda i svetskog.Ovakvu izdaju Srbija ne pamti! Cuj,prodati Kosovo zbog vlasti.

  • Bata Vreme: 10.12.2012 21:40h

    Ljudi su potpuno u pravu!!! Desnicari i fasisti su oni koji nas guraju u zadnjicu udruzenja zvanog EU!

  • SRBIN Vreme: 10.12.2012 23:03h

    PUNA PODRSKA SRPSKIM PATRIOTSKIM UDRUZENJIMA I STRANKAMA! IMA NADE! ZAO MI JE STO ZBOG BOLESTI NISAM BIO PRISUTAN NA SKUPU! BOG CUVA SRBIJU!

  • Milan Vreme: 11.12.2012 01:09h

    Kada cete vi novinari da prestanete da vrsite etiketiranje na desnicare'? Nisam odavno primetio dA STE nekoga etiketirali kao"levicara'Umesto ovakvih nakaradanih etiketiranja boljebi vam bilo da ove ljude nazivate pravim imenom a t o je patriote.

  • Ateista Vreme: 11.12.2012 03:49h

    hahaha kakvi pacijenti zive medju nama da se ja pitam ne bi pravili granicu, nego bi podigli jedan zid od 4m izmedju Srbije i Kosova, a ovi sto hoce da daju glavu za Kosovo, aj' lepo dole gospodo pa je dajte

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP