Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBEĆANJE

Devenport: Srbiji će EU pomoći politički, ali i materijalno!

Autor: FoNet | 01.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Evropska unija (EU) i dalje je vrlo posvećena proširenju i zadatak mog tima je da pomognemo i podržavamo sve napore Srbije na putu evropskih integracija, ne samo tokom 2015. godine, već i narednih godina, poručio je u novogodišnjem intervjuu FoNetu šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

- Mislim da je 2014. godina bila veoma važna za evropske integracije Srbije - ocenio je Devenport i podsetio da je formirana nova vlada, koja je postavila evropske integracije i članstvo u EU kao prioriteni cilj.

Čekajući Godoa:  Majkl Devenport

Majkl Devenport | Foto: Nebojša Marković 

“Mi, kao EU, to veoma pozdravljamo”, rekao je Devenport, ističući da je nova vlada donela niz bitnih odluka i zakona, kao što su Zakon o radu, Zakon o stečaju i privatizaciji, novi zakon o planiranju i izgradnji i set medijskih zakona.
Što se tiče nove godine, Devenportu se čini da će to biti godina pripreme i primene svih već postojećih zakona i akcionih planova u procesu evropskih integracija.
- Mislim da bi svi morali da prionu na posao u primeni tih veoma bitnih zakona - naglasio je Devenport i kao pozitivno ocenio donošenje teških odluka o restrukturiranju javnih preduzeća.
Kao EU, objasnio je Devenport, mi imamo zadatak da pomognemo i podržavamo reformski kurs Srbije, ne samo politički, već i materijalno.
Štrajk advokata nanosi veliku štetu i građanima i privredi, ukazao je Devenport, čija je želja da se dođe do zadovoljavajućeg rešenja. On je istakao i da je sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine jedinstven cilj svih zemalja članica EU i da je taj proces tek na početku, ali je napomenuo da nije bilo reči o priznanju nezavisnosti Kosova.
Poslednji komentari
  • evroskeptik Vreme: 01.01.2015 10:57h

    Nemoj vise da nam "pomazes" , ko Boga te molim!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP