Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKO ŽELITE DA DOBIJETE ĆERKU, PRESELITE SE U KNJAŽEVAC

Devojačko sokače!

Autor: Ivan Popović | 14.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Jedna ulica u Knjaževcu razlikuje se od svih drugih po tome što se u njoj poslednjih godina rađaju isključivo ženska deca! Ulica je dobila 12 devojčica i nijednog dečaka, pa su ponosne deke inicirale da ova vesela i autentična ulica ponese nezvanični naziv „devojačko sokače”.

Ulica u Džervinskom naselju razlikuje se od svih drugih jer se  u njoj poslednjih godina rađaju isključivo  ženska deca. Meštani

Ulica u Džervinskom naselju razlikuje se od svih drugih jer se u njoj poslednjih godina rađaju isključivo ženska deca | Foto: I. Popović

Katrinu, Moniku, Maju, Milicu, Nenu, Leu, Kristinu, Margitu, Dunju, Majdu, Tijanu i Anđelu zatekli smo u njihovom sokačetu kako se bezbrižno igraju.


- Kad padne sneg, sankamo se i grudvamo. Kad je lepo vreme, igramo se žmurke i mnogo nam je lepo - najhrabrija je bila malena Kristina.

- Volimo da jedna drugoj pravimo frizure i brinemo o našim mlađim drugaricama. Dok se mi igramo, naše mame se isto druže i svima nam je lepo i nikad se ne svađamo - ubacuje se potom Dunja.

Majke devojčica kažu da u tom kraju Knjaževca, poznatijem kao Džervinsko naselje, vlada posebna klima, pa da se možda baš iz tog razloga rađaju samo ženska deca.

Poslednjih  godina rođeno 12  devojčica i  nijedan dečak

Poslednjih godina rođeno 12 devojčica i nijedan dečak | Foto: I. Popović


- Ovo je veoma lep i pitom kraj, pa se možda i zbog toga rađa više dece ženskog pola. Svemu tome možda dodatno doprinosi i specifična klima na obalama reke koja protiče kroz ovaj kraj - kaže Jelena Radosavljević.
Za veliki broj ženske dece u toj ulici Snežana Stanisavljević u šali kaže da je kriva i jedna roda, koja je u njihovom naselju svila gnezdo.

- Roda nas već duže vreme ne napušta i ima nas poprilično - kaže majka male Margite.

Inače, na tabli su pored naziva ispisana i imena svih 12 lepotica. Najstarija među njima je Maja, koja ove godine puni 24 godine, dok je najmlađa rođena prošlog leta. Na svoje ćerke najponosniji su očevi, od kojih nismo uspeli da dobijemo „tajni recept”.

- Svaki otac voli da ima žensko dete. Skoro smo istih godina, oko 30. Odrasli smo zajedno, odlično se družimo, a sada nam se i deca lepo druže. Ništa lepše od toga nema - kaže Darko Stanisavljević.

Iako u Timočkoj krajini iz godine u godinu natalitet opada, slika iz „devojačkog sokačeta” budi nadu da će biti bolje, a stanari ove male ulice kažu da je za to samo potrebna ljubav.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP