Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JELENA TOPIĆ DEFINITIVNO ZAVRŠILA PERFORMANS

Devojka ne ćuti više na trgu u Prijedoru!

Autor: Blic | 29.10.2013 - 08:21:00h | Komentara: 1

Prijedorčanka Jelena Topić, koja je danima plenila pažnju nepomičnim trosatnim stajanjem na Trgu majora Zorana Karlice, juče nije bila na mestu gde su je Prijedorčani posmatrali mesec dana. Poslednji put se pojavila u nedelju u 10 sati, kada je kredom ispisala reč „pozovi“ i ispod toga cepanicama ogrevnog drveta ispisala broj 1413.

Na trgu više niko ne stoji!

Na trgu više niko ne stoji! | Foto: Gordana Đukić

Jelena je pre nekoliko dana plakala, nakon što ju je duševna bolesnica pokušala skinuti sa kutije. Bila je vidno uznemirena, ali je bez reči pokupila svoje stvari i otišla sa trga.

Nakon što je u nedelju ispisala reč „pozovi“ i humanitarni broj za obolelog dečaka Igora Starčevića iz Malog Prnjavora, ostavila je krede i otišla.
Građani su nakon toga ispisivali svoja imena, a Jelena se ponovo pojavila na trgu u 13 sati, pokupila kutiju i cepanice drveta i nestala.

Njen mobilni telefon juče nije bio dostupan, a njeni prijatelji tvrde da je definitivno završila performans. Jelena im je rekla da će čim završi performans otići u Novi Sad, ali nije objasnila da li ima nameru da se preseli, ili će otići samo nakratko.

Jelena Topić

Jelena Topić mesec dana stajala i ćutala na trgu | Foto: facebook

 
Mnogi sugrađani su danima nagađali šta je nateralo ovu Prijedorčanku da po suncu i kiši nepomično svakog dana po tri sata stoji na trgu. Jedni su mislili da je u pitanju diplomski rad, međutim, budući da Jelena kao student filmske režije na Akademiji umetnosti u Banjaluci ima još četiri ispita do diplomskog, pretpostavlja se da to nije razlog.


Na društvenoj mreži Jutjub ostao je zapažen njen dokumentarac koji je radila pod nazivom „Rakiola religions“, pa su neki nagađali da Jelena ponovo radi dokumentarac i da će joj stajanje na Trgu dati dosta materijala za taj rad.

Radmila Tadić, koja je glumila u Jeleninom dokumentarnom filmu, kaže da je ona devojka koja ima stav i da ne odustaje lako od onoga što naumi.


- Ona je fina devojka, maštovita i inventivna - dodaje Tadićeva, ali kaže da ni ona ne zna zbog čega je Jelena izvodila ovaj performans.

Humanitarni broj koji je ostavila Jelena

Humanitarni broj koji je ostavila Jelena | Foto: Gordana Đukić


Jelena Topić se stalno smejala kada bi na kiosku ugledala veliki broj dnevnih novina i svoje ime na naslovnim stranama. Prijedorčani su se i juče sa zanimanjem okupljali na Trgu da vide šta će Jelena novo prirediti, međutim, nije se pojavila.

Po svemu sudeći, reagovala je na brojne komentare na raznim sajtovima, da više medijske pažnje treba da dobije bolesni Igor Starčević (10) nego ona, pa je u skladu s tim i ostavila poruku.

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 29.10.2013 08:55h

    А бакшиш.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP