Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĐORĐE KARAĐORĐEVIĆ U POSETI REDAKCIJI ALO!

Devojke, princ traži princezu! (VIDEO)

Autor: Mihailo Medenica | 09.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Sasvim običan, predusretljiv i nenametljiv mladić svoju titulu nosi ponosno, ali skromno, ne potencirajući je, mada biti Karađorđević, pa još sin omiljenog srpskog princa Tomislava, jeste i blagoslov i obaveza. Đorđe Karađorđević, otmen u držanju i odmeren na rečima.

„Biću bolje sreće  sledeći put, nadam se“

Dres na dar: Princ Đorđe i urednik Alo! Duško Vukajlović | Foto: RAS Đ. K.

- Prvi put sam došao u Srbiju ‘89. godine, sa pet godina, maštajući i pre toga o njoj, jer je otac potencirao Srbiju kao najveće blago i blagoslov koje postoji - insistira na nefornalnoj priči, nikako zvaničnom intervjuu, jer i ni sam nije takav. Ne mari za protokol, ne mari za titule, iako je šesti po redu naslednik krune i čak među 100 plavom krvlju odabranih za titulu britanskog prestolonaslednika.


Dres na poklon

Kao specijalan poklon redakcija “Alo!” uručila je princu Đorđu repliku dresa fudbalske reprezentacije Jugoslavije koja je 1934. godine nastupala Svetskom prvenstvu u Urugvaju!
- Hvala vam od srca! Zaista me je dirnuo ovaj gest! Prezime Karađorđević na leđima i grb kraljevine na grudima... - ne skrivajući zadovoljstvo i emocije rekao je primajući naš dar.

- Ne volim formalnosti, zaista! Trudim se da živim životom običnog mladića, daleko od pompe, politike, ceremonija... Jednostavno, volim da živim među svojim narodom, da ga čujem, vidim, popijem kafu s njim... - bez ikakve pompe je i došao u goste redakciji „Alo!“, bez bilo kakvog višemesečnog ugovaranja i pregovaranja. Prostodušan i drag već na prvi pogled, baš kakav mu je i otac bio.

- Šetam ulicama sam, kako drugačije?! Vozim se gradskim prevozom, ali se nikad ne švercujem, imam „Busplus“, odlazim na predstave u Narodno pozorište i povremeno odigram partiju golfa na Adi Ciganliji... - priča skromni princ.

Sa svojim narodom, vršnjacima, plivao je tri puta za Časni krst, voli američki fudbal, navija za Crvenu zvezdu, potencirajući da jednako navija za sve naše klubove, jer kao Karađorđević ne želi nikog da odvaja, igra odbojku, tenis, fanatično navija za Novaka Đokovića, kojeg bi voleo da upozna i bavi se svojom strukom - računarima, kao IT stručnjak.


- Radim i ovde i u Londonu, mada mi je Srbija na srcu i duši, tri godine sam već neprekidno ovde i moja je sudbina vezana za sudbinu Srbije - bez sumnje, još samo da mu se Srbija oduži nekom princezom za kojom je, priznaje, u potrazi, ne sporeći da su Srpkinje najlepše žene sveta.

„Biću bolje sreće  sledeći put, nadam se“

„Biću bolje sreće sledeći put, nadam se“ | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

I princ juri sreću u “Alo!”

Tokom posete redakciji princ je okušao sreću i u našoj nagradnoj igri, izgrebavši čak tri srećke.
- Ništa! Biću bolje sreće sledeći put, nadam se - kroz šalu je konstatovao, zahvalivši se ljubazno.
 

- I najlepše i najpametnije, što nekad može da bude mali problem - veli kroz smešak, potpisujući se u beležnicu ćirilicom, da nas uveri kako je i pismo, baš kao i jezik savladao potpuno sam. Upornošću i željom da govori i piše kao i slavni preci!
- Volim i naše Kosovo i Metohiju, obišao sam naše najveće svetinje dole, naš narod - na pomen južne pokrajine oseti se seta u, inače zvonkom i veselom glasu.
Učinio je i mnogo više od puke posete, mada ni to ne potencira...

- Istrčao sam pre nekoliko godina takozvani ultramaraton od Beograda do Moskve, hmanitarnog karaktera, sav prikupljen novac uplaćen je za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji...- dakle, 3.500 kilometara za dve nedelje, od Hrama Svetog Save u Beogradu do Crkve Svetog Petra u Moskvi, malo li je?!

Nije, naprotiv, samo što skromnost ovog mladića ponekad odlazi toliko daleko da se o njemu i premalo zna, mada zaslužuje najmanje bezrezervno poštovanje Srbije!
- Ne, Srbija je moja domovina, moja ljubav, nemam osećaj da treba da mi se oduži za bilo šta! Volim da odem na Oplenac, tamo sam i živeo prvih godina po povratku u Srbiju, kao i Prijepolje... - mada više voli prirodu od grada, ponekad svrati u kafanu „Znak pitanja“, poneki kafić, popije tek po čašicu rakije, jer za čitav litar još nema kondicije i priznaje šaljivo:
- Volim da odem na fudbalsku utakmicu ponekad, oduševe me bakljade naših navijača, ukoliko ne prerastu u vandalizam, naravno.

Jedno od njegovih zanimanja, začudo, jeste i organizovanje pirotehničkih svečanosti, što čini u Engelskoj, uz grafički dizajn kao primarno zanimanje.
- Kažem, živim sasvim običnim životom mojih vršnjaka! Niko na ulici ne zna ko sam i to mi u principu prija! Ponekad, kad me policija zaustavi u rutinskoj kontroli, začude se kad pročitaju prezime, pa se upustimo u priču koja se uglavnom svodi na mog oca. Ostalih privilegija nemam, niti ih želim - šetamo redakcijom, nenametljivo prolazi hodnicima, rastajemo se uz drugarski pozdrav na kraju: „Vidimo se na kafi, legendo“! Klima glavom i otpozdravlja - sin omiljenog srpskog princa, jednako drag, kao i otac Tomislav, sin kralja Aleksandra.
Poslednji komentari
  • saw Vreme: 09.04.2015 07:54h

    koje kraljevsko velicanstvo??????????????????????????????

  • zara Vreme: 09.04.2015 08:18h

    Moram priznati da nisam ni znala za njega. E pa mogli bi malo vise pisati o njima umesto starleta i estradnih "umetnica".

  • Anja Vreme: 09.04.2015 17:42h

    Pisite vise o svim Karadjordjevicima i ostalim princevima, kraljevima iz nase istorije, jer to u vreme komunizma nismo imali prilike da o njima nesto saznamo. Manite se vise starleta, estrade i tv parova. Malo i vi pocnite sa pravom edukacijom sirokih narodnih masa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP