Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DHSS: Hemijska kastracija
za silovatelje!

Autor: FoNet | 27.03.2013 - 13:37:00h | Komentara: 0

Zamenik predsednika poslaničke grupe Srpski pokret obnove - Demohrišćanska stranka Srbije Olgica Batić izjavila je danas da će ova poslanička grupa podržati takozvani "Marijin zakon" i dodala da je predložila uvođenje mere bezbednosti hemijske kastracije za silovatelje, ali da to Skupština nije prihvatila.

Olgica Batić

Olgica Batić | Foto: FoNet

- Podnela sam predlog izmene i dopune Krivičnog zakonika, o čemu se juče Skupština izjašnjavala i nije glasala za tako nešto. Predvideli smo uvođenje mere bezbednosti hemijske kastracije, jer smatramo da je to nešto što je nužno - rekla je Batić novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njenim rečima, i evropske zemlje predvidele hemijsku kastraciju, koja može da bude dobrovoljna ili obavezna, a u onima koje su imale najveće probleme sa silovateljima i pedofilima uvedena je obavezna hemijsku kastraciju. Batić je kao primer navela Češku, Poljsku, Moldaviju,
Estoniju, Rusiju.
- Hemijska kastracija je nešto što je neophodno i nešto za šta sam sigurna da će, kad tad, u narednom periodu morati da bude uvedeno u naše krivično zakonodavstvo - rekla je Batić.
Batić je rekla da se za narkomane i alkoholičare predviđa obavezno lečenje i pitala zašto se pitanje hemijske kastracije, kao mera bezbednosti, a ne kao kazna, prirodno ne nameće za najmonstruoznije zločince, a to su silovatelji
i pedofili. Ona je rekla da su imali primedbe što je pitanje koje se
odnosi na ovu oblast rešeno u formi posebnog zakona i što se nije išlo na "dodatan korak, znatno teži, a to su izmene i dopune Krivičnog zakonika, i u tom smislu pooštravanje kako minimalnih, tako i maksimalnih kazni zatvora".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP