Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBI U NEMAČKOJ APELUJU

Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Autor: N. N. T. | 21.05.2014 - 20:15:00h | Komentara: 0

Centralni savet Srba u Nemackoj apeluje na građane u dijaspori da u ovom trenutku pomognu u vidu financijske pomoći stradalima u poplavama, uplatama na neki od poznatih humanitarnih računa, a sve zbog otežane distribucije humanitarne pomoći u robi u Srbiji. Prema tvrdnjama Srba u Nemačkoj u našoj zemlji je došlo do zagušenja, jer kamione pune pomoći nema ko da isprazni. U Crvenom Krstu Nemačke ne primaju pomoć, jer je istu moguće kupiti na teritoriji Srbije, te apeluju isključivo na uplate finansijskih sredstava.

Prema izjavi Tine Kvintero Marone podpredsednica Centralnog saveta Srba, koja se i sama trenutno nalazi u Obrenovcu, u Srbiju pristiže veliki broj kamiona sa humanitarnom robom. 

Krupanj -Kamioni stoje u kolonama, jer nema ko da ih isprazni ili robu prebaci u manje kombije, kako bi se ona razvozila dalje. Takođe nema organizovanog prihvatanja humanitarne pomoći jer nema gde da se roba deponuje dok počne distribucija. Čujemo da policija čuva šlepere i da ne dozvoljava narodu da im priđe - kaze Kvintero Marone.

Sa druge strane Srbi koji žive u Nemačkoj pokušavali su kod Crvenog krsta Nemacke da predaju svoju humanitarnu pomoć, ali su bili odbijeni. Na intervenciju nemačkih Srba, predsednik Crvenog krsta te zemlje, dr. Rudolf Sajters je pojasnio razloge za ne primanje humanitarne robe:
-Spasilacke ekipe i dobrovoljci svih Crvenih krstova, pa i Nemačkog, koji se nalaze u Srbiji su danonoćno u akciji. Oni ugroženima dele ćebad, madrace, životne namirnice, higijenske pakete, gumene čizme i tablete za dezinfekciju vode. Da bi se nastavilo sa ovom pomoći potrebna su u ovom trenutku jedino financijska sredstva. Zbog toga molimo građane da nam ne donose humanitarnu robu. Potrebna humanitarna pomoć može da se kupi direktno u Srbiji, u Bosni i Hercegovini ili u Hrvatskoj. Tako ćemo uštedeti vreme u interesu ugroženih kojima je potrebna pomoć - rekao je Sajters.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP