Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POŽAREVAC

Dikić uveo prohibiciju u selu Maljurevac!

Autor: G. V. | 26.05.2014 - 07:40:00h | Komentara: 5

U selu Maljurevac kod Požarevca već nekoliko dana saniraju se posledice plavljenja Mlave, kako bi se evakuisani meštani što pre vratili u svoje kuće.

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić | Foto: Oliver Bunić

Nakon izvlačenja uginulih životinja, ispumpava se voda iz dvorišta i kuća i obavljaju dezinfekcija i deratizacija. U ovom selu, jednom od sedam poplavljenih u okolini Požarevca, sada se nalaze pripadnici Sektora za vanredne situacije, kojima rukovodi bivši komandant Žandarmerije i pomoćnik direktora policije, Bratislav Dikić.

Uz njih su i pripadnici specijalnog tima iz Francuske, koji su u Drmnu štitili termoelektranu “Kostolac B”, vraćajući svojim pumpama izlivenu vodu u korito Mlave. Međutim, dok svi oni neumorno rade na odvođenju zaostale vode, neki meštani ispijaju pivo ispred prodavnice i često se svađaju, što zbog nervoze usled štete koju su pretrpeli, što zbog dejstva piva.

Meštani ispred prodavnice

Meštani ispred prodavnice

Osim toga, neki uznemiravaju i francuske spasioce, jer ih “vuku za rukav” i ubeđuju da dođu i uklone vodu iz njihovih dvorišta. Da bi se ovi sukobi i uznemiravanja izbegli, Dikić je doneo odluku o zabrani prodaje i konzumiranja alkohola u Maljurevcu, koja će važiti sve dok se situacija ne normalizuje.
O uvođenju prohibicije meštani su obaveštavani preko razglasa, iz vozila koje je kružilo selom i obišlo sve ulice. Uskoro nakon objave novouvedene mere, došlo je do “prestrojavanja u hodu”, jer nijedan meštanin ispred seoske prodavnice nije više u ruci držao pivo, već sok, sladoled ili cigaretu.
Poslednji komentari
  • PAKO 69 Vreme: 26.05.2014 10:28h

    Ne znam ko mu daje za pravo da sprovodi takve lične odluke mimo zakona. To je klasično prekoračenje ovlašćenja koje niko ni u zvanično proglašenom ratnom stanju nije sprovodio. Građani koji su ispred prodavnice ako prekrše zakon sledi im odgovarajuća prijava i kazna. Šta on umišlja nije mi jasno i koji je to zakon po kome on postupa, zato nam je žandarmerija u Nišu takva kakva jeste.

  • Cap Vreme: 26.05.2014 13:09h

    Pa bre, kad je trebao da se brani Maruljevac ti isti koji piju ipred prodavnica nisu ni vodu hteli da daju dobrovoljcima koji su dizali bedeme... nego i h bolelo uvo. Posle kad su malo skapirali da su zzalgavili. oni uzimali vrece sa peskom pa stavljali ispred svojih dvorista, Da ne duzim, pokazali se kao stoke, da ne treba mozda da ih neko sad miluje. Sad umesto da rade nesto i pomazu oni pijance i sviraju k.....

  • bojan Vreme: 26.05.2014 13:19h

    Nemoj da pises o necemu sto ne znas i jos da se pozivas na zakon! Odluka je na mestu, zakon o vanrednom stanju i zakon o vanrednoj situaciji.

  • svaka mu cast Vreme: 27.05.2014 02:45h

    Svaka mu cast na odluci,u vandrednim situacujama se uvode i policijski cas da ne bude ljudski zrtava.Neko ne moze da uvede zakon u svojoj kuci,a trazi na internetu.1000% podrzavam G. Dikica i treba na citavom podrucju koje je nastradalo da se uvede i ulazak u selo zbog epidemije.

  • mm Vreme: 27.05.2014 10:07h

    BRAVO MAJSTORE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP