Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKAZNA VEŽBA KAKO DECA FUNKCIONERA NAPREDUJU

Diković ugurao sina u diplomate!

Autor: Ivana Kljajić | 17.06.2015 - 21:30:00h | Komentara: 8

Stigla je još jedna potvrda da u Srbiji ništa tako dobro ne funkcioniše kao rođačka veza sa uticajnim državnim funkcionerima. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković „uglavio“ je svog sina Nemanju Dikovića među srpske diplomate!

Ljubiša Diković

Ljubiša Diković | Foto: Vesna Lalić

Iako je reč o prosečnom diplomcu Fakulteta političkih nauka i sasvim neiskusnom mladiću, sin generala Dikovića već je stigao da bude, sportskim rečnikom rečeno, predmet transfera između dve velike državne institucije - Ministarstva spoljnih poslova i, naravno, Ministarstva odbrane, gde mu otac radi. Iz MSP-a potvrđuju naša saznanja i preciziraju da je Nemanja Diković 17. marta 2014. zasnovao radni odnos na neodređeno vreme u ovom ministarstvu, i to na osnovu sporazuma o preuzimanju sa ministarstvom odbrane.


- Imenovani je raspoređen u Odseku za saradnju sa državnim organima, u zvanju trećeg sekretara. Imenovani ima završen Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu - navodi se u odgovorima koje smo dobili od MSP-a.

General Diković juče se javio na naš poziv, ali kad smo se predstavili, prekinuo je vezu pre nego što je čuo pitanja, i više se nije javljao na telefon do zaključenja ovog broja.

Spisak sinova, ćerki, braće, sestara, snajki, zetova i ostalih rođaka koje su bivše i sadašnje diplomate „uvalile“ u MSP je podugačak i o tome je „Alo!“ pisao u nekoliko navrata. Jedno od poslednjih „zvučnih imena“ koje smo otkrili je Nemanja Sekicki, zet guvernerke Jorgovanke Tabaković, koga je tašta, uprkos golemom neiskustvu, udomila u ambasadi Srbije u Rimu. Nekadašnji ambasador u Njujorku, Ženevi i Budimpešti Dejan Šahović zaposlio je u MSP-u svog brata Ivana Šahovića.
Pravnik Danko Jovanović, sin našeg ranijeg ambasadora pri UN Vladislava Jovanovića, dobio je posao baš u resoru spoljnih poslova zahvaljujući diplomatskim vezama svog oca. Bivši ambasador u Atini Dragan Županjevac pomogao je svom bratu da bez konkursa „upadne“ među zaposlene MSP-a. Iako nije bio diplomata, već ministar za KiM, Slobodan Samardžić uspeo je da svog sina ubaci u resor diplomatije, dok je na njegovom čelu bio Vuk Drašković. Tamo je uhlebljenje našao i Ratomir Milikić, sin Ljilje Nedeljković, nekadašnje savetnice Vojislava Koštunice.

Darko Tanasković, ambasador Srbije pri Unesku u Parizu, u MSP je zaposlio ćerku Jelenu Tanasković. „Alo!“ je otkrio da je u diplomatiji bilo mesta i za ćerku Srđana Šajna, lidera Romske partije i poslanika sa liste SNS-a. Ugostiteljka Sanja Šajn prvo je bila ataše za kulturu i medije u našoj ambasadi u Beču, a nedavno je premeštena u misiju Srbije pri OEBS-u, takođe u Beču.

Nemanja Diković

Nemanja Diković

Sakrio posao u odbrani!?


Zanimljivo je da Nemanja Diković u svojoj radnoj biografiji na društvenoj mreži „Linkedin“, koja služi za povezivanje ljudi po poslovnom ključu, ne pominje uopšte da je radio u resoru odbrane, ali se hvali da je aktuelni treći sekretar u MSP-u. Prema tim podacima, on je pre MSP-a, od septembra 2012. do juna 2014, radio kao marketing menadžer u firmi „PC limes“. Studirao je FPN od 2006. do 2011.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 17.06.2015 22:28h

    ovaj stariji je bas faca:) mnogo je velik smeker

  • Staresina Vreme: 17.06.2015 22:30h

    General nije General>on bih trebao da bude zastavnik,nego je nekako smuvao Akademiju.Javna tajna

  • ДЦВРС Vreme: 17.06.2015 23:51h

    И ћерку у Директорат цивилног ваздухопловства републике Србије која и онако ништа неради.

  • Pravdoljub Vreme: 18.06.2015 00:24h

    Sto mislite da je sakrio da je radio u odbrani. Sigurno ga grize savest jer je usao na mala vrata tamo. A sigurno ni vojsku nije sluzio,

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 18.06.2015 03:29h

    Kada mogu provereni ali zaštićeni kriminalci,prijatelji i bivši apolični profesori,snaje i svekrve zašto ne i jedan sin napumpanog majora u generala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP