Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIJE UČESTVOVAO U RASPRAVI

Đilas čestitao Malom i napustio sednicu Skupštine grada!

Autor: Tanjug | 24.04.2014 - 19:35:00h | Komentara: 0

Novi gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je pred novom vlasti veliki posao, uz poruku da će on biti gradonačelnik svih Beograđana, ne samo onih koji su glasali za listu na kojoj je on bio.

Siniša  Mali

Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović

Mali je, u prvom obraćanju odbornicima u Skupštini grada, rekao da je poznat kao čovek koji sluša i prihvata savete, kao i da veruje da će novi tim opravdati očekivanja koja su pred njega postavljena.


"Hvala svim odbornicima na ukazanom poverenju, opoziciji na konstruktivnoj raspravi", rekao je Mali.

On je rekao da će uvažavati mišljenje i predloge svih odbornika, jer su svi na istom zadatku, navodeći da će njegova vrata uvek biti otovrena, kako bi svi zajedno pomogli da Beograđani žive bolje.

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će za gradskog menadžera predložiti Gorana Vesića, koji je obavljao funkciju sekretara Privremenog organa Beograda.


"Pitanje gradskog menadžera ćemo rešiti već u ponedeljak, ali sa sigurnošću mogu da kažem da će moj predlog biti Goran Vesić", rekao je Mali.


Mali je danas izabran za gradonačelnika Beograda glasovima 79 odbornika Skupštine grada Beograda.

"Bankrot je reč koju ne bih upotrebljavao", rekao je Mali odgovarajući na pitanje da li Beogradu zbog dospelih dugova preti bankrot, ali istovremeno poručio da situacija nije nimalo laka.


"Nadam se da ćemo brzo izbeći situaciju da pomislimo na tako nešto", rekao je Mali novinarima nakon što je izabran za novog gradonačelnika Beograda.


On je naveo da Beograd u ovom trenutku ima više od deset miljardi dinara dospelih potraživanja, a da je na računu oko 600 miliona evra, što, kako je dodao, jeste problem likvidnosti na dnevnom nivou, gde se svakodnevno plaćaju obaveze koje dospevaju a bira se šta se plaća, jer nema za sve.

"To je ogroman problem za sve nas", rekao je Mali, koji je rekao da je to nasleđen problem sa kojim se suočavaju već šest meseci, od kad je ustanovljen Privremeni organ.


On je rekao da će budžet grada Beograda biti predložen istovremeno kad i republički budžet, u narednih nekoliko nedelja, a da će biti takav da prihodi budu veći od rashoda ili bar jednaki.


"Na taj način ćemo pokušati da iz meseca u mesec trošimo samo ono što zaradimo, a da s druge strane pronadjemo način da konsolidujemo obaveze koje su sad dospele, od deset milijardi dinara", rekao je Mali.

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas čestitao je danas kandidatu za gradonačelnika Beograda Siniši Malom i nakon toga napustio sednicu Skupštine grada.


Đilas je na sednicu gradske skupštine stigao nešto pre početka rasprave o izboru gradonačelnika, ali nije učestvovao u raspravi i nakon što je Mali izložio svoj program, a nekoliko se odbornika uključilo u raspravu, napustio Skupštinu grada.


On je novinarima u holu rekao da se neće vraćati na sednicu.
''Šta ja tu imam da pričam, govoriće odbornička grupa'', rekao je Đilas odgovarajući na pitanje zašto se nije uključio u raspravu.


On je rekao i da je na sednicu došao da čestita budućem gradonačelniku na izboru uz napomenu da se vraća u Skupštinu Srbije u kojoj je poslanik i gde je u toku rasprava o Zakonima o vladi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP