Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBACUJE TVRDNJE O DUGOVANJIMA

Đilas: Čoviću, reši svoje probleme pa se javi!

Autor: Beta | 24.11.2013 - 12:32:00h | Komentara: 5

Predsednik DS i bivši gradonačelnik Dragan Đilas odbacio je tvrdnje člana Privremenog organa Beograda Nebojše Čovića o dugovanju Beograda preduzećima.

Ne oglašava se  o povratku  Tadića: Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nenad Đorđević

Đilas je zatražio da mu Radio televizije Srbije omogući da odgovori na Čovićeve tvrdnje.

"Tražiću od RTS da sutra ujutro, u skladu sa Zakonom o informisanju omogući meni da u istom terminu na to odgovorim. Sramota je, nekorektno, nedobronamerno, da govorite o tome da beogradskim preduzećima, za koje se juče govorilo da duguju milijarde, i da se raspadaju, sada grad duguje milijarde, i da navodno ako ne budu plaćeni do kraja godine, neće funkcionisati", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.
Čović je jutros za Radio televiziju Srbije rekao da je kreditna zaduženost Grada Beograda 409 miliona evra, bez kamate, a manjak u budžetu 5,5 milijardi dinara.
Čović je rekao da grad Gradskoj čistoći duguje 408 miliona dinara i da ta obaveza mora da se izmiri do kraja godine, Beogradskim elektranama 3,6 milijarde dinara, Gradskom saobraćajnom preduzeću dug iznosi 575 milona dinara, a dug Beograd putu 723 miliona dinara.
Đilas je rekao da mu nije jasno kako Čović danas iznosi te tvrdnje, a juče je, kako je kazao, predsednik Privremenog organa Siniša Mali rekao da sva preduzeća funkcionišu.
"Smatram nekorektnim da neko čije firme duguju desetine miliona evra Agrobanci i Fondu za razvoj, drži predavanja meni kako treba voditi firme i kako sistem treba da funkcioniše. Rešite prvo u svojoj kući, pa se onda javite meni", rekao je Đilas.
Đilas je kazao da je nekorektna Čovićeva izjava da će se videti da li će i ove godine u novembru sneg iznenaditi putare.
"Čoviću, u ovom gradu sneg ne iznenađuje putare već najmanje pet godina, a o vašem znanju govori podatak što ste došli prvog dana i pitali kada će biti donacije za elektrane, onda vam je odgovoreno: nema donacija, nema subvencija, ovo nije vreme od pre 15 godina", dodao je lider DS.
Đilas je danas tokom kampanje za lokalne izbore u opštini Voždovac posetio Dušanovačku pijacu i razgovarao s građanima.
"Prethodnih pet godina na Voždovcu je rađeno na isti način kao i u drugim beogradskim opštinama. Rezultat tog rada su 33 kilometra nove kanalizacije u podavalskim mestima i više od 1.200 porodica koje su se na nju prijavile, uz vrednost investicija preko osam miliona evra", rekao je Đilas novinarima.
On je rekao da je u opštini Voždovac asfaltirano 85 kilometara ulica i puteva što je, kako je ocenio, više nego što je u ovoj godini Vlada Srbije napravila bilo gde u Srbiji.
Poslednji komentari
  • Ivana Vreme: 24.11.2013 12:43h

    Svi se drže istog šablona za skupljanje poena. Ne mogu to da shvatim, kad ih Đilas svaki put pokopa činjenicama.

  • momazver Vreme: 24.11.2013 12:50h

    HIHIHIHIHIHIHI..Tek ce da *leti * perje...Bice ovo ako ne *vruca* ,ono bar dobrano*topla* zima u Beogradu...ali da Beograd mirise,mirise..neko je negde sakrio ,ajd da kazemo pokvareno jaje,pa ubi sumpor.Dal ce 5-orka,uz pomoc kosave/sns/ da rastera taj miomiris ili ce tartrazinsko zutilo da zadrzi status quo,jer na ljudsku zalost i muku ,culo mirisa je adaptivno/sto je duze u smradu-ne registruje ga vise/, pokazace vreme

  • Nikola Vreme: 24.11.2013 15:18h

    Tek ćemo mi da slušamo izmišljene Čovićeve optužbe. Kako mi se čini to mu je jedini zadatak u ovom Veću

  • Nebojša Vreme: 24.11.2013 15:23h

    Baš me interesuje šta će SNS ovim napadom da sakrije - još jedno poskupljenje struje, prodaju zemlje, šta?

  • Mihailo Vreme: 24.11.2013 17:17h

    Nego, SNS-ovci, Čović je zapravo potvrdio ono što je rekao Đilas - dug BG je oko 400 miliona. Na tu temu nemate šta da kažete?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP