Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAT SAOPŠTENJIMA

Đilas: Dinkić nije kompetentan da govori o lokalnim temama

Autor: Tanjug | 19.05.2013 - 20:59:00h | Komentara: 6

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je danas da lider URS-a Mlađan Dinkić nije kompetentan da govori o lokalnim temama, što, kako je naveo, pokazuje i činjenica da na izborima u Beogradu nije uspeo da osvoji ni tri odsto glasova.

Reagujući na tvrdnje Dinkića u vezi sa situacijom u Beogradu, Đilas je u saopštenju naveo da Dinkić "kažnjava Beograđane uzimajući im samo ove godine više od 100 miliona evra koje onda troši na svoje stranačke projekte".

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nenad Đorđević

"Most na Dunavu je projekat koji realizuje grad Beograd, a republički je samo po tome što se na njemu slikaju republički funkcioneri. Kako se gradilo i gradi u Beogradu, a kako u Srbiji, lako se zaključi kada se pogleda šta je napravljeno u glavnom gradu, a šta u Republici u prethodne četiri godine", naveo je Đilas u saopštenju gradske Službe za informisanje.

Ova zemlja se, kako tvrdi Đilas, zahvaljujući Dinkiću za šest meseci zadužila više od četiri milijarde evra.
"Imamo više od milion nezaposlenih, ogroman budžetski deficit i posrnulu privredu o čemu govore i MMF i biznismeni i od ministra ekonomije nam trebaju odgovori kako će ovi problemi biti rešeni. Ako to ne zna, onda bi najbolje bilo da se povuče i mesto prepusti nekome ko će nagomilane probleme rešavati kako bi se promenila katastrofalna ekonomska situacija u kojoj se danas Srbija nalazi", naveo je Đilas.

Lider URS-a ranije danas zatražio je raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini i Beogradu, ocenjujući da vlasti koje upravljaju tim regionima ne rade dovoljno dobro zbog čega, umesto da budu motor razvoja države, i Beograd i Vojvodina zaostaju. 

Promenio partiju, ostao lider: Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: N. Raus

Dinkić je, govoreći na izbornoj skupštini URS, najavio da će ta stranka do kraja leta imati program za razvoj Vojvodine, jer onaj koji sprovodi sadašnja administracija u pokrajini očigledno nije dobar. 

Kada je reč o Beogradu, Dinkić je istakao da je sve što se desilo u poslednjih deset godina u glavnom gradu uradila administracija Nenada Bogdanovića, uključujući pribavljanje sredstava za Most na Adi, a da drugi veliki infrastrukturni projekat most kod Borče sprovodi republička vlada. 
Prema njegovim rečima, dobro je da Beograd dobija mostove, ali je nedopustivo da u njemu ne funkcioniše gradski prevoz, da se ne koriste potencijali za razvoj IT industrije, da ne rade istraživački centri...
Poslednji komentari
  • MilanCh Vreme: 19.05.2013 21:07h

    Dinkic je nekoliko puta uspeo da prevari gradjane Srbije. Da li to sada pokusava da obmane i Vojvodjane. Ili je ovo jos jedna prazna prica?

  • Marija Vreme: 19.05.2013 21:08h

    Vidimo mi odlično za čega je on dobar... A i osetismo na svojoj koži.

  • Ana Vreme: 19.05.2013 21:13h

    On je kompetentan samo o svom džepu, al' neka ga, neka priča, dobro mi svi znamo ko je on.

  • Dunja Vreme: 19.05.2013 21:43h

    Žalosno je što je Dinkić zalutao u politiku, a mi ga moramo trpeti, jer su njegovih 3 posto glasova bile potrebne koalicionim partnerima

  • Nikola Vreme: 19.05.2013 21:52h

    Dinkić nas je doveo do dna i to sve svirajući u gitaru, a sad bi da nešto pametuje. Fuj!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP