Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAČUN BEOGRADA DANAS BEZ 100 MILIONA

Đilas: "Dokle, bre, više?!"

Autor: Beta | 06.06.2013 - 13:56:00h | Komentara: 5

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da na račun grada republika danas nije uplatila 100 miliona dinara, zbog navodnog duga devet gradskih ustanova od nekoliko desetina hiljada dinara.

Đilas je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da će ukoliko republika nastavi da ne uplaćuje svakog dana po sto miliona dinara gradu, račun Beograda ostati bez sredstava. 

„Kad ti je stigla  diploma?“: Đilas

"Ako sam ja problem - recite": Đilas | Foto: FoNet

 "Mi danas nemamo da isplatimo dve trećine nadoknade za plate trudnica, nemamo za socijalna davanja i gradski prevoz... Dokle bre više? Gde je kraj? Šta više treba da se uradi u gradu da bi neko u vladi bio zadovoljan", naveo je gradonačelnik. 
On je upitao ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića gde je granica i naveo da je Beogradu na kraju prošle godine uzeto tri milijarde dinara, a poslednjim setom ekonomskih zakona još osam milijardi dinara. 
"Ako sam ja problem - recite, pa da rešimo taj problem", dodao je Đilas. 
On je apelovao na Ministarstvo finansija da kad su već, kako je naveo, doneti besmisleni zakoni, da ih ne primenjuju "na taj način" (ne uplaćivanjem gradu). 
Đilas je kazao i da zbog toga što republika nije uplatila sredstva na račun grada nisu ugrožene plate zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama za koje je zadužen grad. 
On je naveo i da je Beograd danas zadužen 398 miliona evra i da uredno vraća svoj dug, a da je Vlada Srbije za osam meseci napravila dug od četiri milijarde.
Poslednji komentari
  • Boda Vreme: 06.06.2013 14:08h

    Neka Mr DJilas izvadi iz svog dzepa i ovako mu je kapital uvecan za 800 puta

  • Rodrigez Vreme: 06.06.2013 15:18h

    Dokle? Dok potpuno ne onesposobne Beograd, otmu koliko mogu para, i vas prikažu nesposobnim gradonačelnikom. Jer - mnogo je primamljivih beogradskih fotelja, mnogo...

  • Ivana Vreme: 06.06.2013 15:39h

    E vala su ga preterali! Zbog Dinkićevih divnih ideja ni mi platu nismo primili, a dug je 200 dinara, sram ga bilo. Da živi od naših plata godinu dana, pa da vidim da li će tako da razmišlja.

  • Rada Vreme: 06.06.2013 19:37h

    Gospodine Đilas njihova namera je potpuno jasna i stoga vas građani mole da skupite snagu i izdržite sve kako u našoj zemlji ne bi zavladao potpuni mrak. Ni njihova bahatost ne može večno da traje, jer narod nije slep

  • MilanCh Vreme: 06.06.2013 20:35h

    Bravo za Djilasa koji otvoreno pricao o svim onim problemima o kojima niko ne sme. Sve ce uciniti samo da ga sklone, ali im nece uspeti. Mladjan Dinkic je uradio previse losih stvari da bi mogao da naudi bilo kome a kamoli Djilasu. Ni jedan dug ne moze da bude neresiv problem za Djilasa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP