Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUKOB SE NASTAVLJA

Đilas: Grad blokiran drugi dan zaredom - Kragujevac nije!

Autor: Tanjug | 07.06.2013 - 12:54:00h | Komentara: 8

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je danas - drugi dan zaredom, Beogradu oduzeto 171.659.745 dinara po osnovu pripadajućeg poreza na zarade .

Đilas je u saopštenju gradske uprave naveo i da "Beograd i svi njegovi budžetski korisnici svoje obaveze izmiruju u zakonom predviđenom roku" 

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

 On je istakao i da ukazuje još jednom "na besmislenost blokiranja gradova i opština širom Srbije zbog navodnih dugovanja ustanova kojima su osnivači, a koje nisu direktni budžetski korisnici".

"Istovremeno pozdravljam početak promene stava Ministarstva finansija koje Kragujevcu nije obustavilo prenos para od poreza na zarade iako Kragujevac ima neizmirene obaveze, što se može videti i na sajtu samog Ministarstva finansija", istako je Đilas i ironično aludirao na činjenicu da je Dinkićev URS deo vlasti u Kragujevcu. 
Đilas je juče saopštio da Republika nije uplatila 100 miliona dinara Gradu, zbog čega su dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou.
"Pitam Dinkića gde je granica. Dokle više i gde je kraj. Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite, jer će ovo dovesti do potpunog kolapsa grada", rekao je Đilas na vanrednoj konferenciji za novinare.
On je objasnio da Gradu nisu prebačena sredstva od poreza na plate sa obrazloženjem da devet ustanova, čiji je osnivač Grad, nisu uplatile fakture u roku od 45 dana kako to zakon propisuje. 
Ministarstvo finansija potom je reagovalo navodeći da su Gradu Beogradu privremeno obustavljena transferna sredstva zbog kršenja zakona o rokovima plaćanja.
To ministarstvo je navelo u saopštenju i da grad može da vidi koje su ustanove u docnji i kada obaveze budu izmirene, sredstva će mu biti puštena.
Na Đilasove kritke Dinkića, koji je i lider URS-a odgovorio je portparol te stranke Marko Selaković poručivši da ne postoji nikakva potreba da se poštovanje zakona stavlja u dnevno-politički kontekst.
Poslednji komentari
  • Leka Vreme: 07.06.2013 13:16h

    Dinkić izaziva veliko zlo.Ovim ustezanjem isplata,stvara se nezadovoljstvo,po gotovo što su zakinute mlade majke,a i njihove bebe,a potom i penzioneri i ljudi koji su na socijannim davanjima,I odakle njemu tolika ingerencija.Šta rade Dačić i Vučić,je li i njima odgovara takvo stanje,a šta ako dodje do socijalnih nemira,Onda će se štampati pare,kao u doba inflacije.Zar ne može lijepo da se na vreme isplati i ne trenira strogoća.Zar Dinkić ne stanuje u Beogradu.

  • Jovan Mitrovic Vreme: 07.06.2013 13:22h

    Mani se ti Đilase KRagujevca i drugih gradova u Srbiji kojima si ti i tvoji to isto radili decenijama. Vidite malo kako je kada te odozgo stalno pritezu a ti nemas gde. Bolje plati to sto dugujes.

  • Soko sivi Vreme: 07.06.2013 13:29h

    Potpuno je jasno da je ovo samo nastavak medijske hajke. Pogledajte finansijsku "disciplinu" u NS, gde upravlja SNS - romani da se pišu... Ne zna leva šta radi desna.

  • Nikola Vreme: 07.06.2013 18:37h

    Nemam ništa protiv Kragujevca, ali ovo je nečuveno. Dinkić je naša noćna mora, slaviću dan kad se budem probudio iz nje

  • Ivana Vreme: 07.06.2013 19:10h

    Dinkić nastavlja da se iživljava, a mi trpimo. Pa možda nam i treba tako kad ne umemo da dignemo glas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP