Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUD ZGRADU DAO SAVETNIKU U MINISTARSTVU GRAĐEVINE

Đilas: Gradu oduzet poslovni
prostor vredan 14 miliona evra!

Autor: Tanjug | 28.02.2013 - 22:14:00h | Komentara: 3

Gradu Beogradu je oduzet poslovni prostor u Bulevaru kralja Aleksandra 174, vredan oko 14 miliona evra, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ocenio da je u pitanju “pravni skandal”.

Opstao: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

“Beogradu je juče, na osnovu rešenja Privrednog apelacionog suda, oduzet taj prostor i predat Veselinu Sjekloći, savetniku u Ministarstvu građevine i urbanizma, posle pravnog skandala koji traje još od 2008. godine”, naveo je Đilas u izjavi dostavljenoj Tanjugu.


Đilas je objasnio da je sud 2008. godine zbog neplaćanja zakupa duži niz godina doneo presudu da iz pomenutog prostora iseli RK Omnis, jednu od firmi Sjekloće, zbog ukupnog duga od preko 100 miliona dinara.

Dodaje da je na izvršenje te presude, grad čekao tri godine i da je ona sprovedena 23. septembra 2011. godine.

“Na osnovu nezakonite presude bivšeg Trećeg opštinskog suda u Beogradu Sjekloća je postao vlasnik ovog poslovnog prostora tako što je tužio lice
za koje je znao da nije vlasnik, pri tom svesno izbegavajući činjenicu da je vlasnik grad Beograd. Tako grad nije imao saznanja da je njegova imovina predmet spora, pa je na osnovu takve nezakonite presude Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, kršeći sve zakonske propise, upisalo pravo svojine Sjekloći”, naveo je Đilas.

Gradonačelnik Beograda dalje objašnjava da je odlukom Privrednog suda u Beogradu potvrdjena zakonitost izvršenja iz 2011. godine, ali da je “skandaloznim” rešenjem Privrednog Apelacionog suda gradu naloženo da preda poslovni prostor, što se juče i desilo.

“Ovo rešenje je jedinstveno u sudskoj praksi i treba da udje u istoriju srpskog pravosudja, jer se sudsko izvršenje proglašava protivpravnom radnjom. Zanimljiv je podatak da u sporovima bilo koje od mnogobrojnih firmi Sjekloće uvek odlučuje jedno isto sudsko veće Privrednog Apelacionog suda u Beogradu”, kazao je Đilas.

Đilas je saopštio da je grad podneo krivične prijave protiv svih učesnika u postupku, sudija, advokata i odgovornih u Ministarstvu, a od nadležnih je zatražio da preispitaju te navode i da se gradu vrati poslovni prostor koji mu pripada 40 godina.
Poslednji komentari
  • Зорана Vreme: 28.02.2013 22:27h

    Сва имовина града Беогрда је власништво једног Београђанина, зар вам то није досад било јасно.

  • Ljuba sa Bulevara Vreme: 01.03.2013 00:33h

    Da li g-din Gradonačelnik slučajno zna koja je firma vršila reparaciju Doma narodne skupštine u Bulevaru posle Oktobarske revolucije i ko je dao dotičnom gospodinu i pod kojim uslovima 4.5oo m2 prostora bivšeg "EXSPORTDRVA" , odnosno kasnije "BETE", Beograd u Bulevaru Revolucije 174 ?

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 01.03.2013 04:20h

    Dovoljno je biti samo član SNS a pogotovo funkcioner iste i sud zna šta mu je činiti.Amin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP