Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLEDNJI TRZAJI SRPSKOG SPORTA

ĐILAS: Kriva su oba kluba!
ČOVIĆ: Đilas laže!

Autor: Ekipa Alo! | 12.02.2013 - 18:25:00h | Komentara: 7

Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ušao je u otvoreni sukob sa Draganom Đilasom, prvim čovekom Košarkaškog saveza Srbije, posle tvrdnji gradonačelnika Beograda da su oba večita rivala podjednako krivi za prekid finala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu u nedelju uveče!

Dragan Đilas i Rakočević

Dragan Đilas sa čelnicima Crvene zvezde | Foto: Nebojša Raus

 

Na tvrdnje predsednika KSS-a prvi čovek Zvezde odgovorio: „Ovo je politički napad onih koji su 12 godina  podržavali diktaturu Partizana“

Đilas je najpre juče po podne izašao u javnost i priznao da je stvar otišla predaleko zbog sukoba Duška Vujoševića i Nebojše Čovića, koji je glavni pokretač incidenata.


- Da kojim slučajem danas organizujemo konferenciju za medije njih dvojice, verujte, više bi policajaca bilo potrebno da obezbede taj događaj nego samo finale Kupa u „Jezeru“ - slikovito je Đilas opisao odnos dvojice vodećih ljudi večitih rivala.

- Sve ovo započeto je teškim rečima letos, kada sam ih molio da se smire i smanje tenziju. Zabrinut sam jer se bliži finiš u ABA ligi i u prvenstvu Srbije i, iskreno, plašim se za bezbednost na utakmicama u borbi za trofeje - dodao je Đilas i napomenuo da zamera Vujoševiću što je provocirao Čovića stojeći blizu njega u trenucima kada je meč finala Kupa trebalo da bude nastavljen.
Odgovor Nebojše Čovića na tvrdnje Dragana Đilasa, samo koji sat kasnije, bio je žestok.

- Đilasova izjava je politička jer ne možete kao predsednik KSS-a, koji zastupa oba kluba, da dajate izjavu koja nije istinita. Incident su izazvali navijači Partizana i ne želim da dovodim u pitanje zvanične policijske izveštaje. Đilas nema hrabrosti da kaže istinu, a istina je da 12 godina traje tortura Partizana, državna i politička, nad ostalim klubovima u Srbiji - rekao je Čović agenciji Tanjug.

Dragan Đilas i Vujošević

Dragan Đilas sa čelnicima Partiazana | Foto: Nebojša Raus

Predsednik Zvezde je dodao i da su glavni krivci u tom „procesu“ KS Srbije i sudijska organizacija.

- Ovde se, nažalost, radi o političkom napadu onih koji su 12 godina podržavli diktaturu Partizana. Neću im pominjati imena, ali to traje od Borisa Tadića pa nadalje, jer je očigledno bila ideja da se Zvezda sruši. Sada, kada se Zvezda podigla i kada želi da na sportskom terenu da ostvari rezultat, ponavlja se ista igra. Nije zadatak predsednika KSS-a samo da vrati dugove, nego da drži organizaciju onako kako treba, bez politike i sedenja na dve stolice držeći navodni mir i govoreći da su oba kluba kriva - objasnio je Čović, uz napomenu da i pored pisma Đilasu prošlog leta, nikada od predsednika KSS-a nije stigla inicijativa za sastanak kako bi se strasti sa Partizanom smirile.

 

Đilas: Nije bilo političke pozadine! 


U upravi Radničkog sedi Mlađan Dinkić, politički oponenet Dragana Đilasa, a gradonačelnik Beograda veruje da incidenti u nedelju uveče nisu imali političku pozadinu.


- Da li je bilo političke pozadine? Želim da verujem da nije. Ovaj problem traje veoma dugo i potrebno je mnogo vremena da se reši. Nadam se da sukob s Dinkićem nije pozadina. Zvao sam Aleksandra Vučića i pričali smo svemu što se dogodilo. U Kragujevcu postoje tenzije, ali ne verujem da je to razlog za incidente - rekao je Đilas.

OVAJ RAT NEMA KRAJA

KK ZVEZDA: Bahatog Vujoševića više niko ne može da kontroliše!

Ćović i Vujošević

Sukob Ćovića i Vujoševića | Foto: Nebojša Raus

Uoči sinoćnjeg ponovljenog finala Kupa Koraća, Zvezda se oglasila saopštenjem. Krivce za nemile scene u “Jezeru” pronašli su u treneru Dušku

Čović: Nisam se psovao s Duletom
Predsednik Zvezde Nebojša Čović istakao je da je trener Partizana Duško Vujošević smišljeno pokušao da isprovocira navijače crveno-belih.
- Vujošević nije krenuo na mene, on je došao smišljeno, da isporovocira navijače Zvezde. Rekao sam mu: „Dule, skloni se, nemoj da praviš incident“ i nismo razmenili nikakve ružne reči. Došlo je do provokacije navijača, posle čega je odveden od nas - objasnio je Čović.

Vujoševiću i predsedniku kluba iz Humske Predragu Daniloviću, ali i KSS-u!
„Predrag Danilović je pre nekoliko dana pretio krvoprolićem, koje je u nedelju samo pukom slučajnošću i na sreću izbegnuto. Sve ono što se desilo u dvorani ‘Jezero’ je očigledno vešto smišljeno, sve sa ciljem da se napravi provokacija i na parketu stvori haos.


“Kada se sve smirilo i kada je bilo nagoveštaja da bi meč mogao biti nastavljen, trener Partizana Duško Vujošević je došao do tribine sa Zvezdinim navijačima i ponovo isprovocirao sukob. KK Crvena zvezda Telekom više ne želi da toleriše njegove osmišljene provokacije, jer Vujošević odavno ne bira sredstva kako bi došao do cilja. Očigledno je da tog čoveka više niko ne može da kontroliše, ali ako to nisu u stanju da urade sudije, košarkaška organizacija, a ni uprava KK Partizan m:ts, ceh njegovog bahatog ponašanja sigurno neće plaćati KK Crvena zvezda Telekom”.

KK PARTIZAN: Tako je to kad načelnik policije nosi Zvezdinu majicu!

Nakon što je KK Crvena zvezda izdala saopštenje, na isti način se oglasio i KK Partizan.

Đorović

Načelnik kragujevačke policije nosio Zvezdina obeležja

Crno-beli u ovom osvrtu na incidente u Kragujevcu posebno su apostrofirali da je načelnik kragujevačke policije, ne tako davno, na fudbalskoj utakmici zavodio red u majici sa Zvezdinim obeležjima.


“Uvereni smo da će se kragujevačka policija, sa načelnikom Ivanom Đorovićem na čelu (čovekom koji je u navijačkim obeležjima Crvene zvezde rešavao jedan od prethodnih incidenata na utakmici tog kluba u Kragujevcu) potruditi da se svetu kaže istina.


Navijači Partizana mt:s nisu izazvali prekid utakmice, a postavlja se i pitanje kako je navijač Crvene zvezde dospeo na tribinu gde su smešteni navijači kluba iz Humske. Odgovornost organizatora i policije je očigledna.
Ukoliko je organizator savesno obavio posao i između ostalog snimao utakmicu, lako je utvrditi istinu,“ stoji u saopštenju.

Trener Partizana Duško Vujošević i predsednik KK Crvena zvezda nastavili su i nakon meča kupa sa međusobnim prozivkama preko medija.

Poslednji komentari
  • TOPALOVIC Vreme: 12.02.2013 19:06h

    Slava joj...

  • Biljana Vreme: 12.02.2013 19:19h

    Da ti se smuči od prepucavanja, od svega u šta se pretvorio sport i svaka utakmica. Nadam se da će se država, kao što je obećao Đilas, zaista jednom za svagda obračunati sa huliganima i prekinuti tu "tradiciju."

  • milana Vreme: 12.02.2013 19:57h

    krivi su direktno - navijači, nisu deca da nemaju mozga. a indirektno - i uprava kluba, i država, i vlada i svi ostali, da ne govorim o političkim strankama koje pod maskom "navijača" bodre i plaćaju bande... mnogo toga ima da se reši.

  • MILOS Vreme: 12.02.2013 22:18h

    Kad bude te sklonili Crnogorsku mafiju iz srpskog sporta ,bice bolje.

  • Nege Vreme: 13.02.2013 01:45h

    Covicu pa kad je Djilas nekad rekao istinu ????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP