Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER DS-A O LOKALNIM IZBORIMA

Đilas: Nisam nezadovoljan, ali nije ni dobro! Pajtić: Treba nam međunarodno prisustvo!

Autor: FoNet | 15.12.2013 - 23:06:00h | Komentara: 4

Demokratska stranka (DS) osvojila je na izborima na Voždovcu, prema preliminarnim pdoacima, 12 odsto glasova, dok je Srpska napredna stranka (SNS) osvojla oko 50 odsto, saopšteno je večeras u ozbornom štabu DS.

Ne oglašava se  o povratku  Tadića: Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nenad Đorđević

Predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da 12 odsto nije rezultat sa kojim može biti zadovoljan, "ali ni nezadovoljan", imajući u vidu uslove u kojima su se izbori odvijali.
Prema preliminarnim rezultatima DS, sa 93 posto biračkih mesta na Voždovcu DS je osvojila 12, SNS 50, SPS 8 i DŠ 6 odsto glasova.
Na izborima u Kostolcu DS je osvojila oko 13, a u Odžacima oko 19 posto glasova.
- Naravno da smo očekivali za nekoliko procenata bolji rezultat, i više glasova, i veću izlaznost, ali na izlaznost od 35 odsto ovo je realno - izjavio je Đilas.
On je novinarima, u izbornom štabu DS, rekao da očekuje da nam predstojećim izborima u martu u Beogradu, DS pobedi i da na opštini Voždovac tada, na gradskim izborima, poraste broj glasova za DS dva i po puta.
Đilas je rekao da neće da komentariše medijsku kampanju većine medija, uključujući i Radio televizije Srbije (RTS), ali da pretnje i tuče koje su se dogodile u Odžacima ne vode Srbiju u dobrom smeru.
Đilas je poručio da očekuje da u što kraćem roku budu raspisani parlamentarni izbori i da će oni pokazati realne pokazatelje volje građana.
- Očekujemo da naredna tri meseca dobijemo fer uslove za kampanju pred izbore da bi dobili realnu sliku političkih snaga - rekao je Đilas i dodao da u Beogradu očekuje izlaznost preko 50 posto, kao i da na njima on, kao kandidat DS, pobedi.
Kandidat DS za predsednika opštine Voždovac Vladimir Todorić se zahvalio svim Voždovčanima koji su glasali za DS i poručio da njihovo poverenje obavezuje stranku u predstojećoj kampanji u Beogradu.

Pajtić traži međunarodno prisustvo na svim izborima
Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je večeras da na svim budućim lokalnim izborima u Srbiji mora biti obezbeđeno međunarodno prisustvo.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

- Uslovi na današnjim izborima u Odžacima bili su izuzetno teški i kupovani su glasovi - rekao je Pajtić na konferenciji za novinare dodajući da je kupovina glasova postala konstantna na izborima u poslednjih godinu dana u Srbiji.

Izbori u Odžacima protekli su atmosferi napada na aktiviste stranaka i na novinare, dodao je Pajtić navodeći da se "iz lokalnih izbora u lokalne izbore ponavlja da u zatamnjenim džipovima dolaze batinaši i napadaju građane i novinare".
Pajtić je rekao da je poruka sa ovih izbora da je u Srbiji zavladala atmosfera nasilja.
Na novinarsko pitanje da prokometariše činjenicu da su iz SNS odmah po objavljlivanju rezultata u Odžacima najavili da zahtevaju raspisivanje izbora u Vojvodini i da objasni na koji način će obezbediti međunarodne posmatrače na lokalnim izborima, Pajtić je rekao da na pokrajinske izbore i zahteve za njihovo raspisivanje ne želi više da troši reči, jer "oni nisu u njihovim rukama (naprednjaka)".
Što se tiče obezbeđivanja međunarodnih posmatrača Pajtić će se, kako je rekao, obratiti međunarodnim organizacijama kao što su Hjuman rajts voč i drugi.
- Koliki god procenat glasova osvojila pobednička strana na izborima ne postoji opravdanje za ovakvo ponašanje - rekao je Pajtić.
On je kazao da su u DS relativno zadovoljni ostvarenim rezultatom u Odžacima jer je, kako je rekao, DS uspela "da ponovi broj glasova koji je osvojila na prošlogodišnjim pokrajinskim izborima, a to je oko 18 procenata".
Pajtić je istakao da Odžaci tradicionalno nisu naklonjena sredina DS-u podsetivši da je to jedina opština u kojoj je DOS 2000. godine izgubio na pokrajinskim izborima.

Poslednji komentari
  • Jovan011 Vreme: 16.12.2013 12:45h

    Poraz demokratije u Srbiji je cinjenica da je danas stresno izaci na izbore ukoliko znas da te tamo cekaju neki napredni batinasi. Procenti pokazuju da su sve stranke izgubile. Premali broj izaslih isao je na ruku naprednjacima.

  • Viki Vreme: 16.12.2013 15:54h

    Izlaznost je bila veoma mala, ali zar treba da se čudimo kad znamo u kakvim su se užasnim uslovima održavali izbori? Ovo što se dešavalo u Odžacima je gore od onoga u Vrbasu i izgleda na nekim narednim izborima možemo da očekujemo još veće pretnje, još veću kupovinu glasova i ... Kod nas više nema demokratskih izbora.

  • iskren Vreme: 16.12.2013 16:06h

    Iskreno, ovo je katastrofa. Ne za DS, jer će se oporaviti i vidim da ide kuda treba, nego za narod... Ovi će nas žive pojesti.

  • Vesna Vreme: 16.12.2013 17:06h

    Uslovi u kojima su se odvijali izbori su zaista da se uplašiš. Kako nam se država u ovo pretvorila?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP