Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLUŠAO VESNU PEŠIĆ

Đilas prodao "Dajrekt mediju"

Autor: B92 | 23.09.2013 - 16:53:00h | Komentara: 6

Kompanija "Dajrekt medija", dosadašnja članica "Multikom grupe" lidera DS Dragana Đilasa, postala je deo medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Guergova.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: FoNet

Kako je saopštila "Multikom grupa", Guergov je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina, i koji je na bugarsko medijsko tržište doveo najveće strane investitore, dugogodišnji je bugarski partner Central European Media Enterprises (CME) kao i News Corporation, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi.
"Preuzimanje agencije Direct Media smatram značajnom poslovnom akvizicijom koja će nam omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove konkurentske prednosti u regionu i šire. Visoki standardi u poslovanju naše medijske grupacije i dosledna fokusiranost na potrebe klijenata i potrošača će i dalje biti prioriteti naše poslovne strategije. Kompanijom Direct Media upravljaće jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže", rekao je Guergov.
Podsetimo, nedavno je Vesna Pešić u "Utisku nedelje" na B92 pozvala Dragana Đilasa i Čedomira Jovanovića da "prodaju svoje firme, ako hoće da budu u politici", a Đilas je nakon toga rekao da već dugo pokušava da proda svoju firmu "Multikom", ali da nema kupca.

Ko je Krasimir Guergov?

Ovaj bugarski biznismen rođen je 30. septembra 1961. godine. Bivši je oficir bugarske tajne službe za vreme komunističkog režima. Predsednik je Borda direktora Asocijacije marketinških agencija Bugarske. Od 2001. godine je i predsednik je Borda direktora Bugarske golf asocijacije koju je sam osnovao kako bi popularisao ovaj sport. Prvi je napravio privatni radio i televiziju u Bugarskoj.

Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 23.09.2013 17:00h

    Pa ako je to ono što je želeo, u redu, samo ne vidim zašto bi podilazio iskompleksiranim neradnicima. Ipak, ovim je još jednom dokazao koliko je ozbiljan političar.

  • heroj ulice Vreme: 23.09.2013 17:03h

    A šta ćete mu sad naći kao manu? :)

  • Đorđe Vreme: 23.09.2013 17:06h

    Baš me zanima šta će sada Vesna Pešić da kaže, no šalu na stranu. Đilas je u politiku ušao sa željom da svojim radom doprinese boljitku zemlje, a ovim samo to i potvrđuje

  • sonya Vreme: 23.09.2013 17:23h

    Kakava ironija ,dobar je predlag G.Pesic samo to nema veze sa G.Djilasom

  • MilanCh Vreme: 23.09.2013 18:47h

    Velika steta za Srbiju jer su sve clanice firme i kompletna dobit bile oporezivane kod nas. Sada cemo biti kraci za te neke novce, a bice nam odsadno jer nemamo za sta da optuzujemo Djilasa. Bedak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP