Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAŠTVO UTVRDILO DA NEMA OSNOVA ZA GONJENJE BIVŠEG GRADONAČELNIKA

Đilas se izvukao za napad na tasta

Autor: Milan Dudvarski | 07.02.2015 - 21:31:00h | Komentara: 4

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda, neće odgovarati za tuču sa svojim tastom Slobodanom Pelevićem, u stanu, u ulici Patrijarha Varnave koja je izbila nakon što se nekadašnji predsednik Demokratske stranke, 11. decembra prošle godine sukobio sa svojom suprugom Ivom.

Đilas, njegova supruga i tast upućeni da razmirice reše na sudu

Đilas, njegova supruga i tast upućeni da razmirice reše na sudu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prvo tužilaštvo je posle prikupljanja svih dokaza i razmatranja izjava učesnika došlo do zaključka da nema mesta za gonjenje Đilasa ni za krivično delo nasilje u porodici, kao ni za nasilničko ponašanje. Ivi Đilas i njenom ocu Slobodanu ostaje da gone bivšeg supruga i zeta po privatnoj tužbi.


- Utvrđeno je da je Đilas naneo lake telesne povrede Ivinom ocu, koji prema zakonu ne spada u krug članova porodice, jer sa prijavljenim ne živi u zajedničkom domaćinstvu. Zaključeno je da se ne može raditi o krivičnom delu nasilja u porodici, već o delu lake telesne povrede koje se goni po privatnoj tužbi - naveli u u tužilaštvu.

Zgrada na Vračaru u  kojoj se odigrao sukob

Zgrada na Vračaru u kojoj se odigrao sukob | Foto: Oliver Bunić


Prvo tužilaštvo je, uprkos ovakom stanju stvari, razmatralo postojanje drugog krivičnog dela koje bi moglo da se goni po službenoj dužnosti, kao što je nasilničko ponašanje, ali je zaključeno da nema ni ovog dela.

- Događaj je bio u zatvorenom prostoru, gde nema drugih svedoka osim ukućana, uzajamnom svađom i obostranim uvredama, a time nije značajno ugroženo spokojstvo drugih građana, niti su u većoj meri remetili javni red i mir - kažu u tužilaštvu i napominju da zbog toga i navodi da je Dragan Đilas, prilikom razmene međusobnih uvreda, odgurnuo Ivu, nisu doveli do drugačijeg odlučivanja.

- U konkretnom slučaju osim iskaza ne postoji nijedan dodatni dokaz koji bi pružio pouzdan osnov za utvrđivanje postojanja krivičnog dela nasilje u porodici kako kod Dragana Đilasa, tako i kod njegove supruge Ive, kako zbog uzajamne svađe, tako i zbog obostranih uvreda, što su potvrdili svi učesnici ovog događaja - naveli su u tužilaštvu.

Drama u  stanu se odigrala  pred očima Ivinog i Đilasovog mlađeg deteta

Drama u stanu se odigrala pred očima Ivinog i Đilasovog mlađeg deteta | Foto: Andrej Isaković

Odgurnuo Ivu, potukao se s tastom

Policija je 11. decembra oko 21.30 dobila prijavu da se na Vračaru Đilas potukao sa svojim bivšim tastom Slobodanom, koji se umešao kako bi zaštitio svoju ćerku Ivu od Đilasovog vređanja. Prvo je došlo do verbalne rasprave između Ive i njene majke s jedne strane i Dragana Đilasa s druge strane, nakon što je Đilas odgurnuo Ivu došlo je i do sukoba između Slobodana Pelevića i Dragana Đilasa. Slobodan, koji je čuo svađu, sišao je sa sprata dupleks stana, prišao Đilasu sa leđa i rukama ga obuhvatio, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba i razmene udaraca između njih dvojice. Telesne povrede su zadobili i Dragan Đilas i njegov tast Slobodan Pelević. Porodičnu svađu gledalo je jedno od dvoje dece koju Đilas i Iva imaju iz braka.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 07.02.2015 21:40h

    Koja bahatost trazi 8000 eura alimentacije. Sta je umislila pa ima on jos dvoje dece. kako je nije sramota

  • gh Vreme: 08.02.2015 09:12h

    tako je to kad ozeni covek sponzorusu.

  • Milomir Vreme: 08.02.2015 13:32h

    Ovaj dilber neodgovara ni za busplus .a kamoli za premlacivanje starog coveka!

  • MARSOVAC Vreme: 08.02.2015 14:56h

    Jedino je pogresio sto je ozenio takvu zenu! Prosto takve osobe brukaju zenski rod i sve vise je ljudi koji ozbiljno razmisljaju da li im je brak neophodan, jer sve samo gledaju kako da rode neko detence i da posle muzu bivse muzeve a one ajke na batajke jos kad ih TATE podrzavaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP