Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREČIO KRVOPROLIĆE

Đilas se zahvalio hrabrom vozaču autobusa! (VIDEO)

Autor: Blic | 05.06.2013 - 19:19:00h | Komentara: 7

Gradonačelnik Dragan Đilas primio je danas u svom kabinetu u Skupštini grada vozača Aleksandra Lalevića, koji je juče u autobusu na liniji 25 mirnom reakcijom smirio putnika sa pištoljem i sprečio da dođe do tragedije. Đilas se hrabrom vozaču zahvalio u ime svih građana koji su se juče našli u tom autobusu.

Đilas i vozač

Dragan Đilas i Aleksandar Lalević | Foto: A. Stanković

- Iskreno se zahvaljujem Aleksandru na prisebnosti u ime Beograđana koji su juče bili u autobusu, ali i svima koji koriste gradski prevoz. Aleksandar u toj opasnoj situaciji nije razmišljao o sebi, već o svojim putnicima. Neko drugi bi možda zatvorio vrata ili ih otvorio u toku vožnje, ne bi pritisnuo panik taster i odmah obavestio policiju. On je bio jako priseban i odreagovao je upravo onako kako treba - rekao je Đilas.

Đilas je istakao da je upravo zbog ovakvih situacija svaki autobus u Beogradu ima ugrađen "panik taster" koji odmah po pritisku obaveštava policiju o lokaciji autobusa.

- I ranije je bilo ovakvih slučajeva i vozaču je trebalo vremena da dođe do mobilnog telefona, pozove policiju i objasni im situaciju - to je trajalo. Sada pritiskom na "panik taster" policija je odmah obaveštena i zahvaljujući gps-u koji se nalazi u svakom autobusu, odmah kreću ka njemu - rekao je Đilas.
Vozač Aleksandar Lalević rekao je jako srećan što u autobusima sada postoji sistem preko kog vozači lako mogu da pozovu policiju u pomoć, jer se jako često nalaze na meti napada.
- Ja sam se prvi put našao u ovako opasnoj situaciji na poslu i kako sam inače mirna osoba, pribrano sam i odreagovao. Sve vreme sam razmišljao o putnicima i kako da ih zaštitim. Ovakve situacije se, pak, vozačima dešavaju često. Jedan moj kolega je u Kaluđerici doživeo isto da mu muškarac preti pištoljem. Srećom i to se završilo bez posledica - rekao je Lalević.
On je dodao da je prvi od svojih kolega morao da koristi "panik taster".
- Ovo je bio prvi, i iskreno se nadam, poslednji put da sam pritisnuo to dugme - rekao je hrabri vozač.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 05.06.2013 20:13h

    Svaka mu čast, nisam sigurna da bih umela da odreagujem u toj situaciji. Lepo i od gradonačelnika što mu se zahvalio, retko se ko seti malih, običnih ljudi.

  • Sara Vreme: 05.06.2013 20:51h

    Djilas se zahvalio u ime Beogradjana koji su bili u autobusu. Zaboravio je da se zahvali i u ime "NEBEOGRADJANA'' koji su bili u autobusu.

  • logoped Vreme: 05.06.2013 21:16h

    Svaka čast, momče :).

  • Marko Bg Vreme: 06.06.2013 03:04h

    Vi "NEBEOGRADJANI" mogli bih ste malo da oladite od naseg glavnog grada muka mi je kada vas nedeljom vidim sa punim torbama i koferima ne moze da se udje u autobus od vas nekad je Beograd nedeljom bio pust svi se grabite za Beograd bolje ostanite u vasim mestima i unapredjujte ga najlakse je pobeci i cekati "Beogradski san" takozvani (Amercian Dream)

  • Jasna I BEBA Vreme: 06.06.2013 14:01h

    TOOOOO MAjstore neka si im rekaoo!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP