Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASILJE U PORODICI

Đilas traži zatvor za muževe nasilnike!

Autor: M. K. | 15.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas tražiće zatvorske kazne za sve muževe koji prete i zlostavljaju svoje žene. Demokratska stranka će, kako je juče najavio Đilas, pokrenuti inicijativu u Skupštini Srbije za izmene zakonskih propisa kako bi pretnje nasiljem bile oštrije kažnjene.

Gradonačelnik  sa štićenicama  sigurne kuće

Gradonačelnik sa štićenicama sigurne kuće | Foto: Masanori Jošida

Đilas je juče obišao sigurnu kuću u koju je u četvrtak upao bivši suprug jedne od štićenica i nožem povredio nju, njihovog sina i još jednu štićenicu koja je pokušala da ih zaštiti.


Zar nemate boljeg od Dinkića?


Lider DS-a Dragan Đilas izjavio je juče da nikada ne bi prihvatio da uđe u aktuelnu vladu, a SNS je upitao da li je moguće da nema boljeg čoveka za poziciju ministra finansija od Mlađana Dinkića. Đilas je kazao i da se na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora stranke neće raspravljati o kadrovskim rešenjima, već o idejama za izlazak zemlje iz krize i nastavku evropskih integracija.

- Razgovarao sam sa sekretarom za socijalnu zaštitu, koji pripada drugoj stranci, da pokrenemo inicijativu u Skupštini da se donese zakon da za svakog ko preti i fizički zlostavlja ženu zatvorska kazna bude automatska - rekao je Đilas. On je istakao i da je dogovoreno da grad kroz Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedi fizičko obezbeđenje za sigurnu kuću, ali i naglasio da će Skupštini grada biti predloženo da se donese odluka o finansiranju sigurne kuće za period od tri godine.

Koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević istakla je da ti objekti dosad nisu imali obezbeđenje i da je raduje izjava direktora policije Milorada Veljovića, koji je obećao 24-časovni nadzor policije nad sigurnom kućom.
- Ako to zaista bude tako, onda je za 22 žene i 23 dece koji tamo borave nešto konkretno urađeno - kaže ona.

Štićenica sigurne kuće koja je u napadu lakše povređena još ne može da veruje da su ona i teško povređena žena imale toliko snage da se nekoliko minuta bore sa napadačem.

– Bila sam u sobi i čula da na hodniku dete viče: „Nemoj, tata”. Njegova majka me je zamolila da joj pomognem, govoreći da je muž došao da je ubije. Pokušale smo da zatvorimo vrata, ali je on na silu ušao i ubo me je nožem u ruku, a zatim je počeo nju da tuče i ubada. Tada je i dete zadobilo posekotine po ruci, dok je pokušavalo da zaštiti majku. Posle ovoga što se desilo, nijedna od nas se više ne oseća bezbedno - rekla je povređena žena.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 15.06.2013 07:12h

    Treba uvesti drakonske kazne, sada se nasilnici smeju kad im dođe policija. Oni njima - nemoj više, on - neću i nastavi čim zatvori vrata.

  • MilanCh Vreme: 15.06.2013 07:18h

    podrzavam predlog, bravo nasilnicima se mora stati ma put.

  • Viki975 Vreme: 15.06.2013 11:50h

    Svaka cast za gradonacelnika,slazem se sa njim

  • Rada Vreme: 15.06.2013 15:05h

    Sve nasilnike bih ja zatvorila bar na 10 godina i svakog dana bi ih stavila u ring sa najboljim bokserom da ih izubija kako bi osetili šta znači maltretiranje i to svakodnevno kao što su i oni sigurno radili. Užas šta sve mnoge žene i deca kod nas trpe. Gradonačelniče uzdamo se u vas da ćete imati snage da progurate predlog zakona

  • milanka Vreme: 16.06.2013 06:09h

    Sramotno je da g. Veljović izjavi da mu porodica nije skrenula pažnju na to da su bezbednosne mere potrebne... Nadam se da će ovo biti rešeno, da se te sirote žene s decom skrase na miru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP