Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKVE SU POSLEDICE DRAME U DOMU BIVŠEG GRADONAČELNIKA BEOGRADA

Đilas završio karijeru!

Autor: Damira Ramadani | 12.12.2014 - 21:30:00h | Komentara: 7

Fizički obračun sa tastom bi Dragana Đilasa mogao da košta političke karijere, pored toga što će, po svemu sudeći, morati i da odgovara pred sudom. Sagovornici našeg lista bili su jednoglasni u oceni da se nasilje ne sme tolerisati, pogotovo kada je reč o političaru.

Kada je  nasilje u pitanju, niko ne sme biti povlašćen,  pogotovo ne  političari:  Dragan Đilas

Kada je nasilje u pitanju, niko ne sme biti povlašćen, pogotovo ne političari: Dragan Đilas | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

- Iako sam o ovom slučaju upoznata samo iz medija, želim da kažem da je svaki vid nasilja u porodici nešto što se ne sme tolerisati i da, ako je tačno da se sve to dogodilo u prisustvu maloletnog deteta, to ovom slučaju daje posebnu težinu. Za bilo koji vid nasilja u porodici nikada ne može biti opravdanja - kaže Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.


Policija uputila izveštaj tužilaštvu

Kako „Alo!“ saznaje, policija je juče uputila izveštaj Prvom tužilaštvu, koje će odlučiti da li će i na koji način postupati u vezi sa ovim slučajem.

Da niko ne sme biti povlašćen kada se radi o nasilju, naročito ne javne ličnosti i političari, tvrdi i Zorana Mihajlović, predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

- To zaista neme veze sa tim da li je on moj politički protivnik ili je moj prijatelj. Grozim se nasilja i smatram da svi koji treba da reaguju to i učine, pre svega mislim na institucije, a institucije su policija, ako je prijavljeno, a nakon toga i sud - kaže Mihajlovićeva.

Nevena Petrušić

Nevena Petrušić | Foto: Konstantin Kamenov


Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, navodi da samo policija i pravosudni organi znaju šta se tamo tačno dešavalo.
- Ako se radilo o nasilju i ako je pozvana policija, oni su napisali zapisnik. Ako postoji delo nasilja, onda oni podnose krivičnu prijavu tužilaštvu. Sigurna kuća reaguje tek kada se žena, kao žrtva nasilja, njima sama javi - objašnjava proceduru Stanojevićeva.

Da će čitav skandal u vezi sa fizičkim obračunom Dragana Đilasa sa bivšom suprugom Ivom i njenim roditeljima imati uticaj na njegovu političku karijeru, potvrđuje nam politički analitičar Milan Nikolić.

- Dragan Đilas se pokazao mnogo boljim preduzetnikom nego političarom. Bio je dobar gradonačelnik, jedan od najboljih posle Branka Pešića. Ovaj skandal će doneti pad njegove popularnosti, a i pad njegovog ugleda - ocenjuje politički analitičar Milan Nikolić.

Aleksandra  Jerkov

Aleksandra Jerkov | Foto: V. Lalić

DS bez komentara

Iako smo povodom ovog događaja pokušali da stupimo u kontakt sa Demokratskom strankom, oni su se odlučili da o ovome ćute. Stranka nije iznela nikakav stav, a i neke od funkcionerki te partije koje smo zvali nisu imale nikakvu reakciju na ovaj vid nasilja. „Jednostavno, ovo neću da komentarišem“, poručila je Aleksandra Jerkov, portparol DS-a.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 12.12.2014 22:00h

    To je sve naduvano. Treba pronaci pravu istinu.Tacno bio je najbolji gradonacelnik od svih.

  • penzioner Vreme: 12.12.2014 23:35h

    Nesto nisam primetio da je Seselj prestao da se bavi politikom!

  • Sasa M. Vreme: 13.12.2014 00:09h

    A to sto je prema novinama njemu tasta pretila nozem to je nista? Iskreno nikad nisam obozavao Djilasa, ali ako je premlatio tasta ima moj glas na sledecim izborima iako nikad ne bih glasao a njega.

  • Mikos Vreme: 13.12.2014 07:02h

    Predlažem da se Djilas brani - KRADJOM IDENTITETA!!!

  • lana Vreme: 13.12.2014 07:18h

    moguće da je završio karijeru ali i sponzoruša pecanje sad su na istom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP