Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZJAVIO

Đilas: Zoran nas je naučio šta znače nada i verovanje

Autor: FoNet | 12.03.2013 - 14:42:00h | Komentara: 5

Svaki korak u "Šetnji za Zorana", i ovog 12. marta, svedoči i traži istinu na koju Srbija ima pravo, istinu o potpunoj pozadini 12. marta 2003. godine, poručio je danas predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, dok je predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio da "nas je Đinđić naučio šta znače nada i verovanje".

"Ubice Zorana Đinđića su danas u zatvoru, ali ovaj dan je dokaz da time pravda nije zadovoljena", rekao je Jovanović, koji je ispred Vlade Srbije položio cveće na mestu gde je pre 10 godina ubijen premijer Đinđić.

Zoran Đinđić

Zoran Đinđić | Foto: Aleksandar Anđić

"Mislim na političku pozadinu 12. marta, mislim na one koji ni danas", naglasio je, "nisu spremni da preuzmu odgovornost zbog okolnosti i atmosfere koje su stvorili svojim nesposobnim političkim delovanjem, u kojima je postalo normalno ubiti Zorana Đinđića".
Učinićemo sve da dođe do pune istine o 12. martu, i samo će na taj način naša deca biti pošteđena tragedija u kojima smo živeli mi i generacije pre nas, poručio je Jovanović.
Prema njegovim rečima, utvrđivanje pune istine o 12. martu je "obaveza svakog poštenog čoveka u Srbiji".

Šetnja za Zorana

Šetnja za Zorana | Foto: Željko Šafar

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas, podsetivši da "nije sarađivao sa Đinđićem i da o njemu ne može da govori u tom aspektu", naglasio je da "nas je Zoran Đinđić sve naučio šta znače reči nada i verovanje".
"Verovao je u to što radi. Svaki put kad je pao, imao je snage da ustane. Verovao je u ono što niko nije verovao - da jednog dana Slobodan Milošević neće voditi Srbiju, i zahvaljujući tom verovanju, uspeli smo da promenimo režim i da krenemo dalje", istakao je Đilas.
Drago mi je, podvukao je, što smo danas zajedno "i mi iz DS i članovi LDP i drugih stranaka koje dele Đinđićeve vrednosti".
U današnjoj "Šetnji za Zorana" učestvovalo je nekoliko hiljada građana.
Kolonu su, uz Jovanovića i Đilasa, predvodili počasni predsednik DS Boris Tadić i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.
U šetnji su učestvovali i članovi Vlade Zorana Đinđića - Žarko Korać, Nenad Čanak, Dragan Milovanović, Marija Rašeta i Dragan Veselinov, funkcioneri i poslanici LDP i DS, a iz aktuelne Vlade Srbije bio je prisutan ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Cveće na mesto gde je ubijen Zoran Đinđić položili su i predstavnici nevladinih organizacija, verskih zajednica, kao i nekoliko stotina građana.
"Šetnja za Zorana" završena je na Novom groblju u Aleji zaslužni građana, gde je na Đinđićev grob položeno cveće i paljene su sveće.
Poslednji komentari
  • jano Vreme: 12.03.2013 15:48h

    bravo djilas,tri secerane za 9 evra

  • Miki Vreme: 12.03.2013 16:08h

    Ali ti si ga i nadmašio, naučio si kako se u politici treba još više obogatiti.

  • Mira Karanovic Kovacev Vreme: 12.03.2013 16:50h

    Da ste vi politicari, bilo sta naucili od Premijera Djindjica, ne bi Srbija danas izgledala ovako jadno, opljackana, a vasi dzepovi prepuni. SRAM VAS BILO!

  • Nikola Vreme: 12.03.2013 17:02h

    Kako vas nije sramota, stidite se svi koji se kititite Zoranovim perjem. Niko nije Zoranu ni do kolena. Svi su se odrekli njegovih ideja, njegovog puta! Nek pogledaju zadnji intervju dat u Banjaluci!

  • Pistaljka Vreme: 12.03.2013 19:48h

    Zaista je sramota da o liku i delu govori covek koji apsolutno na to nema pravo. Kao prvo nije ni bio u DS zasto, drugo naucio je samo da sebi obezbedi bogatstvo, da misli da je Svet nastao njegovim dolaskom na celu DS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP