Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJENO SUĐENJE

Đinđićeva vlada bila nemoćna pred pobunom JSO!

Autor: E. A. | 26.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Advokat Božo Prelević, branilac Veselina Lečića, jednog od bivših pripradnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), kojima je juče nastavljeno suđenje u Specijalnom sudu zbog organizovanja oružane pobune 2001. godine, najavio je da će predložiti da se kao svedok pozove i sasluša bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica.

Boža Prelvić

Boža Prelvić | Foto: Zoran Ilić

Prelević smatra da kao svedoka treba saslušati i bivšeg načelnika Uprave za bezbednost Vojske Srbije i Crne Gore generala Acu Tomića, kako bi zajedno sa Koštunicom izneo svoje viđenje celokupnog događaja. Na suđenju, lider LDP-a Čedomir Jovanović, treći dan zaredom davao je iskaz o svojim saznanjima vezanim za pobunu JSO iz 2001.


On je juče ponovo istakao da je republička vlada Zorana Đinđića bila nemoćna pred pobunom JSO, za razliku od savezne vlade i predsednika države Vojislava Koštunice, koji su bili inspiratori čitavog događaja.
- Koštunica i njegovi najbliži saradnici stajali su iza pobune JSO što je za cilj imalo rušenje Vlade Zorana Đinđića i sprečavanje modernizacije Srbije. Đinđić je bio potpuno nemoćan, a njihovi zahtevi su bili politički - naveo je Jovanović.

Čedimira Jovanovića ispitivao je i Gradomir Nalić, advokat okrivljenog Zvezdana Jovanovića, koji je sa Jovanovićem ponovo upadao u raspravu, zbog čega je nekoliko puta morao da reaguje i sudija. Jovanović je advokata Nalića još jednom označio kao najbližeg Koštuničinog saradnika, kandidata za ministra policije, a koji je u vreme izbijanja pobune JSO bio Koštuničin savetnik za ljudska i manjinska prava.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Zoran Ilić


Jovanović je ponovio da bi sud trebalo da sasluša bivšeg pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića, jer je on, prema njegovim saznanjima, tokom istražnog postupka govorio o okolnostima pobune, kao i o tome ko je i zašto pokušao da izvrši atentat na bivšeg šefa DB-a Radeta Markovića.

Naredni pretres zakazan je za 30. oktobar, kada će Čedomir Jovanović ponovo biti saslušan u svojstvu svedoka, a tada bi trebalo da bude saslušan i Dušan Mihajlović, bivši ministar policije, dok će se o saslušanju Zorana Mijatovića, bivšeg šefa DB-a odlučiti naknadno. Na suđenje je juče došla Legijina majka Natalija i kuma Sanja Bujošević, supruga Nenada Bujoševića Ramba. Legijina žena Aleksandra Ivanović i Saša Pejaković bili su prekjuče u sudu.
Poslednji komentari
  • nina Vreme: 27.09.2013 08:20h

    pa ta izjava necudi od kobajagi advokata.kako onda objasnjava da je u vreme sablje .srbija bar za kratko vreme licila na normalnu zemlju kojom nevlada mafija kao danas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP