Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Dinkić: Dulić uvozio otpad! Dulić: Dinkić prenosi tračeve!

Autor: | 20.09.2012 - 21:07:00h | Komentara: 0

Mlađan Dinkić, ministar finansija, optužio je bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića da je više od 80 odsto sredstva iz Fonda za zaštitu životne sredine potrošeno u svrhu predizborne kampanje DS-a.

1,1 milijarda dinara iz Fonda utrošena na uvoz 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma

1,1 milijarda dinara iz Fonda utrošena na uvoz 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma | Foto: Dimitrije Goll

Dinkić je rekao i da su velika sredstva iz tog fonda trošena na medijsku kampanju i za potrebe održavanja automobila i klima-uređaja u Ministarstvu životne sredine i upitao bivšeg ministra Dulića zašto je 1,1 milijarda dinara iz Fonda utrošena na uvoz 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma. Ta sredstva, kako je naveo Dinkić, data su kao subvencija onima koji uvezu tu vrstu otpada kako bi ga zbrinuli na svojim privatnim placevima, uglavnom u Vojvodini, pre svega u Subotici, gde Dulić živi.

Bili zajedno u prethodnoj vladi: Dulić i Dinkić

Bili zajedno u prethodnoj vladi: Dulić i Dinkić | Foto: BETA - Vladimir Gogić

Povodom Dinkićevih optužbi, Dulić ga je pozvao da proveri „tračeve iz frizerskih salona“ pre nego što ih izgovori u parlamentu i dodao da Dinkićevi navodi nisu argumenti za ukidanje Fonda, već da je prava namera ministra finansija da centralizuje sav novac u državi i upravlja prema politici svoje stranke, gazeći pri tom svoje prethodnike.


Na navode Dinkića o reciklažnim centrima, Dulić je kazao da su akumulatori i gume jedan od najvažnijih segmenata primene Zakona za podsticanje reciklažne industrije i da nijedna deponija nije u Subotici.

„Najbolji mogući izlaz“: Dulić i Pajtić

„Najbolji mogući izlaz“: Dulić i Pajtić | Foto: Dragan Gojić

Dulić kandidovao šefa vojvođanskih demokrata:

Pajtić sazreo za lidera DS!

Oliver Dulić, bivši ministar, a sada poslanik Demokratske stranke, izjavio je da bi voleo da se prvi čovek vojvođanskog DS-a Bojan Pajtić kandiduje za predsednika partije na predstojećoj izbornoj skupštini i bude protivkandidat Borisu Tadiću i Draganu Đilasu.


- Za dva kandidata koji danas figuriraju imam ogromno poštovanje i veliko prijateljstvo, ali možda će biti još neko od kandidata. Mislim da je Pajtić sazreo da bude dobar predsednik stranke - rekao je Dulić za RTV Vojvodina, dodajući da je na samom Pajtiću da odluči da li će se kandidovati.


Dulić je rekao da bi kandidovanje Pajtića moglo biti najbolji mogući izlaz iz situacije u kojoj se DS trenutno nalazi, suočen sa teškom kampanjom koja se sprema između Tadića i Đilasa, a od koje bi stranka mogla imati mnogo štete. On je zaključio da će se, ukoliko se Pajtić ne kandiduje, opredeliti za jednog od kandidata za predsednika i naglasio da se neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju i da će se posvetiti svojoj struci i porodici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP