Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRITIKUJE

Dinkić: Izbor Radulovića za ministra Vučićeva greška!

Autor: Beta | 16.09.2013 - 11:50:00h | Komentara: 1

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je danas da je dovođenjem Saše Radulovića za novog ministra privrede prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pogrešio i "više nego što misli".

I posle mene ja: Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dinkić, koji je trenutno zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), rekao je za televiziju B92 da će kritikovati svakoga ko kaže da će smanjiti poreze i doprinose za jednu trećinu, bez navođenja načina na koji će popuniti rupu koja će time nastati u budžetu, pa i ministra Radulovića.
Bivši ministar privrede i finansija naglasio je da se stanje u ekonomiji ne može popraviti preko noći i podsetio da je njemu i njegovom timu bilo potrebno pet godina da se vide efekti dolaska Fijata u Srbiju.
Lider URS-a se složio sa ocenom Aleksandra Vučića da je stanje u srpskoj ekonomiji i dalje teško, ali tvrdi da najveći problemi postoje u onim resorima koje u prethodnom periodu nije vodila njegova stranka.

Saša Radulović

Saša Radulović | Foto: Lična arhiva

"Neće poreska reforma povećati zaposlenost, ali hoće izmena Zakona o radu", rekao je Dinkić, podsećajući da je za tu oblast u sadašnjoj vladi zadužen lider PUPS-a Jovan Krkobabić, a da je pre toga Ministarstvo rada vodio lider SDPS-a Rasim Ljajić.
Ipak, kako je istakao, spreman je da njegovom nasledniku u resoru finansija, Lazaru Krstiću, pruži 90 dana da se pokaže, "jer je još mlad", dok ministar Radulović ne može da dobije takvo poverenje, jer je "mesecima pisao na svom blogu, pa hajde da ga sada vidimo u praksi".

Mladi Lazar Krstić glavni problem Krkobabićevim kadrovima

Lazar Krstić | Foto: Rajko Ristić

Dinkić je ocenio da stanje u ekonomiji može da se poboljša, ali da ne mogu Krstić, Radulović i Vučić ništa da urade ako nemaju saglasnost premijera Ivice Dačića i potpredsednika vlade Jovana Krkobabića.
On je istakao da pozdravlja ideju da se smanji budžetski deficit, ali pita se kako, kao i kakva će biti reakcija PUPS-a i SPS-a na predložene reforme, jer su te partije, kako tvrdi, kočile promene i u prethodnoj vladi.
Govoreći o saradnji sa UAE, Dinkić je najavio i da bi kredit UAE za navodnjavanje vredan 400 miliona dolara trebalo da bude potpisan narednih dana.
Kazao je i da je o tom kreditu jutros razgovarao sa ljudima iz Emirata i podsetio da će prva faza iznositi 100 miliona dolara i da će biti realizovana u Vojvodini.
Dinkić je kazao i da je Srbija na dobrom putu da sa kompanijom Mubadala potpiše ugovor o izgradnji prve faze fabrike čipova, koja bi bila izgradjena blizu beogradskog aerodroma, precizirajući da je u prvoj fazi reč o naučno-istraživačkom centru za poluprovodnike, u kojem bi posao našlo 50 naučnika.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 17.09.2013 07:53h

    Mladjo cuti i potamni se flomasterom ko onaj anex ugovora sa Fiatom koga si doveo u Srbiju...mislim njie to problem,vec srpaka ugradnja pojedinacnih individua kojima je ova transakcija omogucila,cini mi se,/ako nije izvenjavam se/ dozivotnu procentualnu ugradnju u projekat. ti svoj posao znas...a i muzicar si pa i drugi igraju na tvoju muziku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP