Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĐELIĆEVIM STOPAMA

Dinkić na kredit kupio
prvi "Fijat 500L" proizveden u Srbiji (VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 21.09.2012 - 17:41:00h | Komentara: 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić saopštio je da je na na kredit kupio automobil "fijat 500L" i tako postao prvi vlasnik tog vozila proizvedenog u Srbiji.

Dinkić i novi Fijat 500L

Dinkić pazario novi Fijat 500L na kredit | Foto: Dimitrije Goll

Dinkić je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je dan pre početka zvanične prodaje novog Fijatovog modela automobila u svetu, kao što je i obećao, potpisao kupoprodajni ugovor.

Vozilo je kupio na kredit sa rokom otplate od pet godina.
- Ovim novim automobilom moja supruga i ja zamenićemo Pežo 206 star 12 godina koji smo do sada vozili. U skladu sa zakonom, ovu imovinsku promenu prijaviću i nadležnoj agenciji - piše u Dinkićevoj izjavi za medije.

Dodao je da pre nekoliko godina, mnogi u Srbiji nisu verovali da će projekat koji je, kako je istakao, sam pokrenuo sa Fijatom, "zaista uspeti i da će se u proizvodnim halama u Kragujevcu jednog dana proizvoditi automobili vrhunske svetske klase".

Dinkić i novi Fijat 500L

Mnogi nisu verovali da će Fijat proizvoditi novi model u Kragujevcu | Foto: Dimitrije Goll

Tada je, kako je istakao, javno obećao da će biti prvi kupac novog modela automobila jer je "od samog starta duboko verovao u uspeh ove velike industrijske investicije koja je od ogromnog značajaza ukupni privredni razvoj Srbije".

Prema podacima kompanije Fijat automobila Srbije (FAS), čija fabrika u Kragujevcu proizvodi model "fijat 500L", najjeftinija verzija tog vozila u Srbiji košta 13.490 evra s porezom na dodatu vrednost, a najskuplja 18.690 evra.

FAS je zajedničko preduzeće države Srbije i italijanskog Fijat, a fabrika u Kragujevcu je svečano je otvorena 16. aprila 2012. godine. Država Srbija u FAS-u ima udeo od 33 odsto, a Fijat 67 odsto.

Đelić svojevremeno pazario žutog jugića
Da podsetimo, slično je 2002. godine učinio i tadašnji ministar finansija Božidar Đelić koji je pazario kragujevački jugo kabriolet, ali posebno dorađen na vlastiti zahtev.

Đelić i Jugo

Đelićev ponos sa traka Zastave | Foto: Dimitrije Goll

Nabudženi Đelićev jugić imao je i posebnu prednju masku, radio sa četiri zvučnika i sportske felne. Bio je kanarinac žute boje. U vezi sa jugićem mnogi se sećaju i anegdote kada je Đeliću ponuđeno da proba kabriolet koji je duže stajao na parkingu.

Kada ga je povezao, poceo je da krči, pa je Đelic upitao tadašnjeg ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovića s kojim se vozio šta da uradi. Vlahović mu je bez dileme odgovorio da pošto ga on vozi mora da izađe i popravi auto. I tadašnji ministar Vlahović pazario je kao i Đelić juga u "ćao opciji", ali je njegov bio trula višnja.

Bivšeg ministra finansija voljeni automobil je izdao posle dve godine korišćenja. Zakasnio je na zakazanu TV emisiju jer je njegov automobil stao blizu Kragujevca.

Đelić je u emisiji TV Kragujevac objasnio da je zakasnio jer mu se pokvarila kazaljka koja pokazuje nivo benzina u rezervoaru, zbog čega je “jugo” ostao bez goriva. On je rekao da su takvi propusti nezamislivi za svetske proizvođače automobila.

Đelić je ipak rekao da je “jugo” kupio iz patriotskih razloga i da se nije pokajao. Đelić je "jugo kabriolet" kupio u avgustu 2002.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP