Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVA

Dinkić najavio privatizaciju rudnika Resavica!

Autor: Tanjug | 01.07.2013 - 17:48:00h | Komentara: 1

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da će u septembru biti objavljen javni poziv za početak privatizacije Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, da razgovori Jata i Etihada dobro napreduju, te da se za ostala javna preduzeća mora sprovesti konsolidacija i pažljivo birati budući vlasnici.

Stižu pare za „Železnice“: Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Emil Čonkić

Tender za Resavicu pripremiće i objaviti Ministarstvo energetike, najvio je Dinkić u toku skupštinske rasprave o rebalansu budžeta, i napomenuo da je privatizacija Resavice deo vladinog paketa mera na osnovu kojeg je doneta odluka da država izađe iz vlasništva dela javnih preduzeća, ili da njima ne upravlja.

U skupštinskoj raspravi o rebalansu budžeta ministar je rekao da razgovori o saradnji Jat ervejza sa Etihadom iz Emirata dobro teku, i izrazio nadu da će vlada uskoro moći da obavesti poslanike o ishodu tih pregovora.
I farmaceutska kompanija Galenika, u kojoj nije uspela privatizacija, moraće hitno da se konsoliduje, uz smanjenje broja radnika, najavio je Dinkić.
Govoreći o finansijskom sektoru Srbije, on je predočio da se neće žuriti sa privatizacijom "Dunav osiguranja" i Čačanske banke, ali da će, ukoliko se pojavi dobar strateški partner, država biti spremna da ih privatizuje.
"Ukoliko bude interesovanja značajnih i snažnih investitora, stav vlade je da će Beogradski aerodrom biti dat u dugogodišnji zakup i upravljanje, uz obavezu investiranja, pri čemu bi država i građani, kao mali akcionari, ostali vlasnici 100 odsto kapitala tog javnog preduzeća", kazao je Dinkić.
Poslednji komentari
  • PRIVATIZOVAO JE BANKE KOJE SU NAS UNISTILE Vreme: 01.07.2013 21:43h

    Dati investicioni kapital stranim bankama i Narodnu Banku Srbije pretvoriti u firmu za sticovanje kursa za strance TO JE ZA OSUDITI NA DOZIVOTNU ROBIJU!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP