Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAKLJUČAN BUDŽET

Dinkić: Nema para za EPS, a ni za RTS!

Autor: Ekipa Alo! | 08.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 5

Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, tvrdi da u budžetu za ovu godinu nikakva sredstva nisu planirana za EPS, da ih neće biti i da nisu potrebna toj kompaniji.

Zaključan budžet:  Mlađan Dinkić

Zaključan budžet: Mlađan Dinkić | Foto: Milan Obradović

Dinkić je u izjavi novinarima istakao da država EPS-u može samo da da indirektnu moralnu podršku, ali da je sve u njihovim rukama.


- EPS treba prvo da pomogne sam sebi jer ima mogućnost da iz sopstvenih rezervi i sopstvenim aktivnostima na restrukturiranju bude stabilna kompanija. Država nema ni 100 miliona evra za Radio-televiziju Srbije - napomenuo je Dinkić juče povodom izjave prvog čoveka javnog servisa Aleksandra Tijanića da, ukoliko država ne obezbedi pomenuti iznos, predstoji gašenje RTS-a.
Ministar je istakao i da je Tijanić preterao u toj izjavi, poručivši pri tom da bi sa tolikim novcem „bilo ko mogao da vodi televiziju“.
Dinkić je naglasio da država neće dati garancije nijednom javnom preduzeću za kredite, osim ako nisu razvojni ili ako nije eč o nekoj novoj investiciji, a za tekuća poslovanja svako javno preduzeće mora da nađe unutrašnje rezerve i da napravi unutrašnje reforme.
U međuvrenu, iz EPS-a je juče upućen novi apel Vladi Srbije, prema kojem je tom državnom gigantu hitno potrebno zaduženje od 50 milijardi dinara ili bi kompanija već krajem marta mogla da ode u stečaj.

Kolegijum RTS-a: Ne prosimo!


Kolegijum RTS-a odgovorio je juče ministru Dinkiću da RTS nikada ni od koga nije tražio 100 miliona evra, pa ni od države:
„To je suma koju smo, uz pretplatu i marketing, do početka krize sami obezbeđivali. Pomenuta brojka odnosi se na zbir moguće pretplate, zatim marketinškog prihoda i tek onda, sa državnom doplatom, dolazimo do sume neophodne za naš rad i opstanak. Trećinu pretplate država kroz poreze i danas uzima za sebe“, kažu u RTS-u.

Poslednji komentari
  • Da rece Vreme: 08.02.2013 08:28h

    Da covek rece da EPS i RTS ne zasluzuju pomoc drzave, mislila bih da se i on dozvao pameti. Ovako se bojim da ce se predomisliti i time ukaljati ugled onima koji imaju i rec i delo.

  • Vitez Vreme: 08.02.2013 09:52h

    Tako je Dinkiću, EPS sponzoriše Zdravka Čolića a sirotinji isključuje struju, neka smanje plate zaposlenim. RTS troši pare na EuroSong baš je to važno.

  • Građanin Vreme: 08.02.2013 10:25h

    U RTS-u ima dovoljno novca! Ne treba pomoć države! "Vaše je pravo da..." smenite Tijanića!

  • amer Vreme: 08.02.2013 16:13h

    RTS i EPS bi trebalo privatizovati sto pre moguce inace drzava ce pozajmiti na stotine miliona eura za nista jer ce te dve firme uvek biti na nuli jer se puno krade

  • Amos Vreme: 09.02.2013 00:14h

    Dinkicu lop..no.Nisu pare tvoje niti je ovo tvoja prcija. A gde su one silne pare,milijarde DM sa Kipra koje si nasao.Sto njih nisi vratio. Pobegao si na skijanje u Austriju, pitam se samo sa cijim parama kada su arapi dosli. Sto nekazes zasto. A do sada ni cent od obecanih 300 miliona EUR. Ti si bre jedna nesreca.Sramota za ovaj napaceni narod i trebao si pre Miskovica da zaglavis prdekanu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP