Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI MINISTAR ČETIRI SATA SASLUŠAVAN ZBOG „GALENIKE“

Dinkić: Ništa ne znam, nisam bio nadležan!

Autor: S. Vojinović | 26.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Mlađan Dinkić negirao je da je Ministarstvo ekonomije, dok je on bio na njegovom čelu, bilo nadležno za „Galeniku“, već je lopticu prebacio na resor trgovine, saznaje „Alo!“ Dinkić je juče svedočio gotovo četiri sata u istrazi protiv osumnjičenih da su oštetili „Galeniku“ za oko 75 miliona evra, a posle svedočenja nije želeo da daje izjave. Dinkić je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u svojstvu svedoka na predlog tužilaštva.

„Fijatom“  stigao na  saslušanje

„Fijatom“ stigao na saslušanje | Foto: Oliver Bunić

- On je kazao da Ministarstvo ekonomije nije bilo nadležno za taj slučaj niti se njime konkretno bavilo. Objasnio je da su drogerije bile pod ingerencijom Ministarstva trgovine. Skoro četiri sata je odgovarao na sva pitanja tužioca, iako je u početku izgledalo da je bio pripremljen, kako je saslušanje odmicalo postajao je sve nervozniji. Uglavnom je odgovarao da o tome ništa ne zna ili da je delimično upoznat. Govorio je i da su se unutar resora ekonomije trudili da pomognu, ali da su u ovom slučaju bili nadležni i drugi. Sem trgovine, i Ministarstvo zdravlja - priča naš sagovornik iz Tužilaštva. On dodaje i da je za sve tokom saslušanja bilo iznenađenje da nije znao da odgovori na nekoliko vrlo važnih pitanja.


- Recimo, kakav je bio sistem plaćanja od krajnjeg korisnika prema proizvođaču, u ovom slučaju „Galenici“, ko je kome dugovao, kolika su dugovanja... Zanimljivo je da su ga advokati odbrane pitali otkud informacija u medijima da je on svedok odbrane, da li im je on javio, našta je Dinkić tvrdio da ne zna!

Slobodan Milosavljević, koji je u to vreme bio ministar trgovina poručuje Dinkiću da je pobrkao lončiće.

- Ne seća se on dobro! Republički fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja su bili nadležni, a delom i finansije. Zašto?! Zato što su nabavke i plaćanje lekova u preko 90 odsto slučajeva išle preko RFZO, a tako je i danas - komentariše Milosavljević.

Podsetimo, istraga se vodi protiv bivšeg generalnog direktora „Galenike“ Nenada Ognjenovića, bivšeg predsednika Upravnog odbora „Galenike“ i direktora SPS-a Dejana Backovića i još sedam lica da su oštetii „Galeniku“ i pribavili protivpravnu imovinsku korist za kompaniju „Velefarm“ i druga povezana preduzeća. Krajem jula u ovoj istrazi su pred Tužilaštvom za organizovani kriminal svedočili i predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i visoki funkcioner te strane stranke Branko Ružić.
Tom, trećom po redu, istragom za mahinacije u „Galenici“ je u maju pored Ognjenovića i Backovića obuhvaćeno još sedam lica. Oni se sumnjiče da su od 2008. do kraja 2012. godine, oštetili „Galeniku“ za više od 75 miliona evra.
Poslednji komentari
  • pukli smo Vreme: 26.08.2014 10:42h

    Izaslo je i vise od 50 milki,a propoveda se kako oni zbog toga ocrnjuju srbe kao narod, ali to nije tacno.. Ocrnjuju se srpske vlasti koje trguju odnosno kradu naftu,zlato,srebro, bakar, kao i ostalim rudnim bogtstvima, gde je litijum? Gde je jadrit novi hemiski element pre 4god otkriven toliko hvaljen po specificnim karakteristikama kojeg inace nigde u svetu nema.. Ni ameri nemaju pravu cifru!!!

  • pukli smo Vreme: 26.08.2014 10:43h

    Izaslo je i vise od 50 milki,a propoveda se kako oni zbog toga ocrnjuju srbe kao narod, ali to nije tacno.. Ocrnjuju se srpske vlasti koje trguju odnosno kradu naftu,zlato,srebro, bakar, kao i ostalim rudnim bogtstvima, gde je litijum? Gde je jadrit novi hemiski element pre 4god otkriven toliko hvaljen po specificnim karakteristikama kojeg inace nigde u svetu nema.. Ni ameri nemaju pravu cifru!!!

  • pera Vreme: 26.08.2014 12:37h

    a iljado evra po coveku onda si bio nadlezan kude su

  • DUŠAN Vreme: 26.08.2014 12:42h

    KAKO JE POKRIVEN A ZNAJU DAJE ULETEO U GALENIKU KAO I U BANKE POD ORUZIJEM IPAK NECE IM BITI NISTA POKRIVENISU ZAKONOM I RUPAMA U NJIMA ZATO TREBA NACI RESENJE DA IM SE ISTO TAKO OTME OTETO A NE ZATVOR

  • lala Vreme: 27.08.2014 07:29h

    To se nekad zvalo nacionalizacija, zapleniti im tu opljackanu imovinu, al sve.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP