Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD ON TAKO KAŽE

Dinkić: Oružari nemaju pravo
da određuju menadžment!

Autor: Tanjug | 02.07.2013 - 15:33:00h | Komentara: 1

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da štrajkači u "Zastava oružju" iz Kragujevca nemaju nikakvo pravo da odredjuju kakva će biti rukovodeća struktura u tom preduzeću, jer zaboravljaju da im je većinski vlasnik država, poručujući da se takvo ponašanje neće tolerisati.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

"Oružari nemaju pravo da odredjuju kakva će biti rukovodeća struktura u njihovom preduzeću, jer je to kompletno državno preduzeće", rekao je Dinkić novinarima u srpskom parlamentu, i podsetio da to preduzeće suštinski zavisi od države, "jer mu država već godinama nabavlja posao".

Preduzeće "Zastava oružje" se nalazi u restruktuiranju, a ima i 5,3 milijardi dinara poreskih dugova prema državi, tako da je izlišno da nakon svega protestuju zato što Ministarstvo odbrane, koje jeste nadležno za namensku industriju, želi da promeni članove Nadzornog odbora, ocenio je Dinkić.
"Takva vrsta ponašanja se neće tolerisati, ma o kom se preduzeću se radilo", naglasio je ministar finansija i privrede, i predočio da on i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić imaju identičan stav po tom pitanju.

Dinkić je podsetio da je Ministarstvo finansija i privrede još u nedelju, 30. juna, iznelo svoj stav o štrajku oružara, i ponovio da nema nikakvih razlika u stavovima izmeju njega i Vučića po tom pitanju.

On je pozvao Vučića da javnosti obelodani ko stoji iza tog štrajka oružara, naglašavajući da Ujedinjeni regioni Srbije sigurno ne stoje iza tog šstrajka.
Radnici "Zastava oružja", predvodjeni sindikatom, protestovali su juče u centru Kragujevca nezadovoljni što na čelu firme, u Nadzornom odboru, više neće imati svoje predstavnike.

Oružari tvrde da imaju pravo na to, jer je skoro 25 odsto kapitala i dalje društveni. Ministarstvo finansija i privrede u saopštenju od nedelje, 30. juna, osudilo je štrajk, dodajući da "neće dozvoliti samoupravljačko ponašanje u kompaniji".
Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 02.07.2013 16:17h

    Rekoh ja u jednom od predhodnih komentara, da ce dinkic pustiti verka niz vodu zaradi svog opstanka, jer verko je organizator strajka, taj mi komentar niste objavili nadam se da ovaj hocete

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP