Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA TOLERANCIJE ZA DUŽNIKE

Dinkić: Račun Simpa biće blokiran sutra ujutru!

Autor: Tanjug | 22.08.2013 - 13:30:00h | Komentara: 1

Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da će ministarski mandat završiti sa kompletno uvedenom nultom tolerancijom na neplaćanje poreza, i najavio da će sutra ujutru biti blokiran račun kompanije Simpo.

Država je zaradila, a ne izgubila: Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Miloš Perić

"Sledeće sedmice nijedno jedino preduzeće neće biti u statusu poreskog dužnika, svi će ili plaćati, ili će biti blokirani, ili će reprogramirati svoj dug", rekao je Dinkić novinarima.


Ističući da je Simpo izuzetno važna fabrika za jug Srbije, on je rekao da ta kompanija godinama nije plaćala porez, da im je upućena molba da se taj dug pretvori u vlasništvo države, ali da od toga nije bilo ništa, već očekuju zaštitu od premijera Ivice Dačića.

"Mislim da to sada ne može da prodje, jer je potpuno jasno da je većina u vladi za nultu toleranciju na neplaćanje poreza", rekao je Dinkić i postavio pitanje zašto bi ijedna druga kompanija u Srbiji izmirivala poreske obaveze ako se samo jednoj kompaniji politički dozvoli da ne plati porez .

Odgovarajući na pitanje novinara o strateškom partneru za Galeniku, on je rekao da ta kompanija mora da racionalizuje troškove i da reguliše poreski dug od 200 miliona dinara, za šta je iskazala spremnost.

"Strateški partner je izlaz za tu kompaniju, ali prvo treba oni ljudi koji su politički zaposleni da dobiju otkaz i da se broj zaposlenih svede na tehnološki optimalan broj", rekao je Dinkić i naglasio da bi Galenika mogla da bude profitabilna i kao državna kompanija, "ali ne sme da se vodi neprofesionalno kao što je bio slučaj u mandatu prethodne vlade".
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 22.08.2013 17:56h

    e,ajd da i to cudo vidim..samo stvarno mi se cini da je to mladjo mali osvetnicki akt srpskom malom supermenu. dok s s nijm bio na vlasti cuto si ko riba,a kako si dobio sut kartu,odjednom se o simpovom neplacanju poreza drzavi zna sve,posto je to privatna firma mozda je ona i davala porez u privatne ili partijske dzepove,aaaa..,,P.S. jooooojj kad bi takvih sut karti bilo vise ,sta li bi u znak/kao znak/ osvete izaslo na povrsinu...aaaa. P.S.II ..a i galenika bese pod kapom SPSa..aaaa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP