Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRITIKE

Dinkić: Radulović predlaže katastrofalan zakon o stečaju!

Autor: Beta | 20.11.2013 - 18:48:00h | Komentara: 0

Lider opzicione stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je danas da ministar privrede Saša Radulović predlaže katastrofalan zakon o stečaju.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

Dinkić je za B92 rekao da bi takav zakon omogućio legalizaciju takozvane "stečajne mafije", jer država više ne bi kontrolisala stečajne upravnike.

Lider URS-a i bivši ministar finansija i privrede je istakao da Radulović nije ostvario ništa što je najavio i istakao da on ne bi prihvatio nista sto je njegov naslednik dosad predložio.
Dinkić je kritikovao Radulovića što je, kako kaže, strane investicije nazvao "kapitalnom budalaštinom", što je najavio ukidanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), Fonda za razvoj i subvencije za investitore.
Prema oceni Dinkića, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza je jedna od najboljih državnih agencija i obezbedila je milijardu i po investicija, koje su realizovane ili čija je realizacija u toku.
Srbija zahvaljujući SIEPA ima rekordni izvoz od 11 milijardi evra, rekao je on i istakao da je zahvaljujući toj Agenciji u Srbiji razvijena automobilska induistrija koji nije imala.
Na konstataciju da ekonomsku politiku zemlje ne kreira samo resor ministra privrede, već cela Vlada Srbije, Dinkić je rekao da Vlada nije bila obaveštena o tome šta Radulović radi.
On je dodao je Radulović najavio smanjenje namete na rad, ali da je propustio da kaže da bi to napravilo rupu u budžetu od dve milijarde evra, zbog čega ta mera nije prošla.
Prema rečima Dinkića, Radulović je rekao i da će ugasiti Fond za razvoj, što su, kako je rekao, ministarka energetike Zorana Mihajlović i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kasnije demantovali i objasnili da će Fond biti reformisan.
Povodom tužbe kompanije Sekjurum ekviti partners u vezi s propalim planom za izgradnju solarnog parka u Srbiji, Dinkić kaže da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i obezbedila zemljište za solarni park.
"Sada oni nisu zadovoljni jer investiciju nisu realizovali, ali oni su krivi", rekao je Dinkić.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP