Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMNJIVO ZAPOŠLJAVANJE BEZ KONKURSA U AOFI

Dinkićev šef kabineta
udomio verenicu u
državnoj agenciji!

Autor: Ivan Ninić | 01.08.2013 - 18:42:00h | Komentara: 14

U atraktivnu fotelju savetnika za istraživanje, razvoj i strategiju u državnoj Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), bez javnog konkursa i pod čudnim okolnostima, nedavno se smestila Sonja Hadžić (25), inače verenica Nemanje Miljkovića (29), aktuelnog šefa kabineta ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, otkriva „Alo!“.

Nemanja Miljković

Koga, ako ne najmiliju?: Nemanja Miljković| Foto: facebook

Zabrana

Kako saznajemo, ovo zaposlenje je 1. maja realizovala direktorka AOFI-ja Ana Drašković Malešević, i to svega mesec dana pošto je postavljena na funkciju generalne direktorke u toj instituciji. Maleševićeva, inače bliska saradnica lidera URS-a i ministra Mlađana Dinkića, na rukovodeću poziciju u AOFI-ju, koja je pod ingerencijom Ministarstva finansija i privrede, došla je 2. aprila ove godine.

- Nova direktorka je za kratko vreme dovela svog vozača, asistenta, šefa procene u sektoru osiguranja, internog revizora, službenicu u sektoru za kredite, direktora kredita, šefa pravnog odeljenja... Zaposlila je i Sonju Hadžić (25) kao savetnicu za istraživanje, razvoj i strategiju. Stvarno ne znam koga ona može da savetuje kad je u februaru ove godine završila fakultet. Ali, jedna od referenci ove mlade gospođice je verovatno to što je verenica šefa Dinkićevog kabineta Nemanje Miljkovića - kaže za „Alo!“ izvor iz AOFI-ja koji je insistirao na anonimnosti.
I sama Sonja Hadžić nam je potvrdila da u njenom slučaju nije raspisan javni konkurs, ali ističe da je radni odnos u agenciji zasnovala „u svemu u skladu sa Zakonom o radu i pravnilnikom o radu AOFI-ja“. Ona napominje da se na AOFI ne primenjuje obaveza raspisivanja javnog konkursa pri zasnivanju radnog odnosa, već da o potrebi zasnivanja radnog odnosa sa novim zapolsenim, utvrđuje generalni direktor AOFI-ja!?

Sonja Hadžić

Sonja Hadžić | Foto: LinkedIn

„Radni odnos zasnovala sam 1. 5. 2013. godine, u skladu sa ugovorom o radu na određeno vreme. Zaposlena sam na radnom mestu savetnika za istraživanje, razvoj i strategiju. Podatak o neto mesečnoj plati ne mogu vam dati, s obzirom na to da su odlukom o poslovnoj tajni generalnog direktora agencije od 1. 11. 2005. godine podaci o zaradi i drugim primanjima zaposlenih u agenciji proglašeni poslovnom tajnom“, navodi se u pisanom odgovoru koji je „Alo!“ dobio od Hadžićeve.

Kako saznajemo, gospođica Hadžić je na Ekomonskom fakultetu u Beogradu studirala od 2007. do 2013. godine. Inače, ona je u svojoj biografiji navela da je za vreme studija sezonski radila kao promoter u „Majkrosoftu“, kao i u sektoru prodaje trgovinskog lanca „Metro Cash & Carry“.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

Direktorka bez komentara!
Kojim tačno kriterijumima se rukovodila prilikom novih zapošljavanja u AOFI-ju poslednjih meseci, pitali smo i direktorku te institucije, međutim, odgovore nismo dobili. „U vezi sa vašim zahtevima obaveštavamo vas da generalni direktor Ana Malešević nije u mogućnosti da vam da odgovore u kratkom roku kako zahtevate jer je usled privremene sprečenosti za rad odsutna sa posla“, piše u odgovoru koji nam je dostavljen iz AOFI-ja.

Poslednji komentari
  • zmajcek Vreme: 01.08.2013 19:01h

    i moj bata se zaposlio preko dinkica u nis-u!

  • Iv Vreme: 01.08.2013 19:21h

    Depolitizacija, strucnost ispred partijske pripadnosti, konkursi za zaposljavanje a ne partijske veze, bla bla bla, i zato iš iz vlade, agencija, komiteta i gde se sve niste zavukli u ovih 13 godina. Kakvi licemeri.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 01.08.2013 19:32h

    Протерати говњивом мотком све Динкићеве кадрове, од месне заједнице до Уједињенних нација.

  • steva Vreme: 01.08.2013 20:18h

    mora da ti je bata strucan kao i dinkic

  • Bocha Vreme: 01.08.2013 21:37h

    Uzas!Sta da rade oni ljudi koji su zavrsili na posten nacin i bez veze?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP