Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL

Dinkićeva bivša savetnica pokrala podatke Poreske uprave i koristila ih za lične pobude

Autor: Blic | 07.11.2014 - 13:05:00h | Komentara: 3

Poreska uprava organizovaće danas konferenciju za novinare na kojoj će direktor Marko Marinković izneti dokaze da je Milica Bisić koja je radila kao savetnik u Ministarstvu finansija u vreme Mlađana Dinkića iznela kompletnu bazu podataka iz Poreske uprave, saznaje "Blic".

Milica Bidić

Milica Bisić | Foto: Dejan Živančević

Marinković će obelodaniti i da Bisićeva i danas kao konsultant koristi bazu podataka koju je iznela iz Poreske uprave.

- Ivan Posavec je predstavljen kao savetnik zaposlen u Ministarstvu finansija zadužen za modernizaciju rada Poreske uprave. Fizički je sedeo u Poreskoj upravi, a formirao je i rukovodio neformalnom grupom ljudi koji nisu nikome predstavljani - kaže Marinković.

Baze podataka koje su dostavljene ovoj grupi, odnosno Ivanu Posavecu, jesu podaci iz registra poreskih obveznika, veza između PIB-a, preduzetničke radnje i jedinstvenog matičnog broja vlasnika iste, podaci o poreskim obveznicima sa istorijom statusa PIB-a, podaci o delatnostima poreskih obveznika.

Podaci registra poreskih obveznika koji su predati Posavecu i poslati na mejl su podaci o dužnicima, podaci o uplatama u 2013, broj obveznika pravnih lica i preduzetnika po opštinama, podaci o uplatama obveznika sa teritorije Zaječara (interesantan zbog Južnog toka), podaci o zaduženjim vlasnika igraonica i stomatologa u 2013., uplate u istoj godini po računima, teritorijama i danima.

Na mejlu se našao i spisak 250 najvećih platiša.

Omogućen je i pristup bazi podataka MUP-a o vlasnicima vozila od 2012. do 2014. godine, kao i uvid u sva dokumenta IPA projekata.

U Poreskoj upravi je organizovana konferencija za novinare koja je počela u 15 časova sa najavom "Špijunaža u Poreskoj upravi".
 

Poslednji komentari
  • Mikos Vreme: 07.11.2014 14:36h

    SAVET: Iznesi ti to šta imas TUŽILASTVU!

  • Pera lozac Vreme: 07.11.2014 17:39h

    Mozda je problem sto se ne zna ko sve ima podatke o duznicima pa svako potencijalno brisanje duga moze da se pokaze kao kontraproduktivno za imidz postenjacina na vlasti.

  • Penzioner Vreme: 07.11.2014 17:43h

    Od kad ste na vlasti,stalno neke afere o kojima za tri dana više i ne pričate!Tako je između ostalog i sa aferom penzionerske mafije!Šta je sa parama koje su uzeli Ognjanovići,šta je sa Dulićem....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP