Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA MLAĐIN PROJEKAT PUKLI SMO 10 MILIONA EVRA

Dinkićeve diplomate spakovale kofere!

Autor: I. Kljajić | 07.07.2015 - 14:00:00h | Komentara: 2

Dinkićev projekat ekonomskih ambasadora, na koji smo u poslednjih pet godina pukli oko 10 miliona evra, i zvanično je ugašen, pošto je Vlada Srbije 30. juna poslala kući još šest ekonomskih savetnika, saznaje „Alo!“.

Povukao ekonomske ambasadore: Rasim Ljajić

Povukao ekonomske ambasadore: Rasim Ljajić

Prema informacijama našeg sagovornika, Vlada nema nameru da obnavlja kadar, a u ovoj poslednjoj turi otkaza, kofere su spakovali savetnici koji su ranije dobili misiju da animiraju investitore u Briselu, Stokholmu, Bratislavi, Atini, Minhenu i Tokiju.


Kako nam je potvrđeno u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, u čijoj nadležnosti su ekonomski savetnici, od 27 biznis diplomata na službi je zbog dobrog učinka ili potencijala lokacije ostalo svega devet, i to u Moskvi, Berlinu, Štutgartu, Rimu, Parizu, Bukureštu, Sofiji, Istanbulu i Beču.

Nema više  plandovanja  za ekonomske  ambasadore

Nema više plandovanja za ekonomske ambasadore | Foto: Petar Marković


- Ministarstvo je još 2013. godine krenulo sa ovom racionalizacijom. Poslednja odluka da od 1. jula ukinemo ekonomske savetnike u šest gradova značiće uštedu od 140.000 evra. Pre toga, Ministarstvo je povuklo njih 12, tako da za sada ostaju na svojim poslovima samo oni koji su zaista imali neke rezultate i nalaze se u važnim centrima, ukupno njih devetoro - objašnjavaju u Ministarstvu.

U poslednje dve godine, otkaz su dobili i ekonomski savetnici u Ljubljani, Kijevu, Budimpešti, Sarajevu, Zagrebu, Podgorici, Torontu, Čikagu, Milanu, Pragu, Londonu i Pekingu.

Transfer u „veliku“ diplomatiju


Bojan Stevanović je, prema saznanjima „Alo!“, jedini među bivšim ekonomskim savetnicima koji je profitirao od ove eksperimentalne funkcije koju je uveo Mlađan Dinkić dok je vodio Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Stevanović je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova uskočio u „pravu“ diplomatiju i postao savetnik u Konzulatu Srbije u Milanu.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 09.07.2015 06:20h

    Hajde vi lepo kodirajte te vaše kanale, pa ko hoće da ih gleda neka plati. Neka tržište odredi ko će da postoji a ko će da se ugasi. Dajte jednake uslove za sve.

  • gago Vreme: 09.07.2015 06:56h

    Ni u Srbiji nece biti docekan sa odusevljenjem kad se vrati otuda

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP