Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U SREMSKIM KARLOVCIMA MUK O STUDIRANJU DRŽAVNOG SEKRETARA

Diplomi se u zube ne gleda!

Autor: M. Medenica | 20.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Sremski Karlovci- čuveni po mnogo čemu, mada ponajmanje kao univerzitetski centar za instant školovanje partijskih kadrova, međutim...

Od kolevke pa do groba...: Visoka škola za menadžment

Od kolevke pa do groba...: Visoka škola za menadžment | Foto: Emil Čonkić

Slučaj Dragana Stevanovića, državnog sekretara Ministarstva privrede, i sasvim sigurno studenta generacije Više škole za menadžment i poslovne sekretare u sremskoj pitomini, koju je završio za rekordnih godinu dana, polažući dnevno i po dva ispita, mada ne i sasvim siguran da li je to činio u Karlovcima ili Kamenici (koja se pominje na sajtu ministarstva), ali u svakom slučaju je Srem u pitanju, a diplomi se u zube ne gleda...


- Za godinu dana, nemoguće! Odnosno, moguće ukoliko je negde završio prvu godinu, pa ovde upisao drugu i završio u roku, ali čitave studije za godinu dana, po nekoliko ispita dnevno kako kažete, ne - najpre isprepadana našom pojavom, a potom i iznenađenja pitanjem, šturo je odgovorila gospođa zaposlena u školi, ne želeći da se predstavi niti da išta zvanično govori, upućujući nas na direktora, koji je odsutan i kojem prethodno treba da se najavimo.

- Ne znam zaista, ništa ne mogu da govorim - šteta, umesto da uramljena Stevanovićeva fotografija krasi zid centralnog hola škole, zasad je krasi samo zid ćutanja i avetinjska tišina, s obzirom da osim nekolicine zaposlenih - od studenata ni traga ni glasa. Nigde nikog.

U centru prelepe varoši omladina pozira suncu po baštama kafića.
- Ja sam završio tu istu školu, ali svakako nisam za godinu dana već za pune dve, guleći stolicu kako dolikuje - jedini koji se okuražio, momak kasnih dvadesetih godina.

Kažu: „Od kolevke pa do groba- najlepše je đačko doba“, a siromah Stevanović to nije imao kad da oseti i uživa od silnog učenja i nekolicine ispita dnevno! Verovatno nije išao ni na brucošijadu, moguće i da ga se kolege s klase ne sećaju, ali to je već njihov problem. On je učio, učio i učio i završio! Za godinu dana, pa šta?! Bog je stvarao zemlju samo šest dana, može valjda čovek da diplomira za godinu?

Upisan na listu znamenitosti?


- Da nismo okasnili za diplomski, majku mu, upadosmo u gužvu na putu?.. Stižemo li barem jedan ispit da damo, a resto ćemo za vikend - taksista kiselim osmehom odgovara na pitanje, znajući zbog čega smo tu.
- A, i vi Beograđani, hoćete prvo da se naspavate, popijete kaficu, pa diplomirate - ne može to tako! Ko rano rani, dve sreće grabi, a možda i diplomu. Imamo se čime ponositi - ali nije zgoreg upisati na mapu znamenitosti i studentske dane Stevanovića!

Poslednji komentari
  • iggy Vreme: 20.03.2015 10:17h

    Ima li u tom SNS-u nekoga bez falš diplome?

  • SKOMI Vreme: 20.03.2015 11:27h

    Vucicu ajde ako ce biti neko mesto u vlasti,u sledecih par meseci,da upisem i ja neku od ovih skola sto su Tvoji EKSPERTI zavrsili,pa da se malo udomim-bivsi clan,a po POTREBI i buduci

  • Мирослав, Краг. Vreme: 20.03.2015 13:38h

    Још један шамар српском народу... јадно, бедно, кварно од напредњака... и није чудо... били и остали радикали, гледају само своје интересе... КАД ЈЕ ТОМА НАЈУСПЕШНИЈИ СРБИН У 21. ВЕКУ... ЕБЕМ ТЕ СРБИЈО... бежати што даље одавде

  • Jelena Vreme: 20.03.2015 14:58h

    SNS je najveca bruka Srbije.

  • naucnik Vreme: 20.03.2015 15:00h

    Ovakvim načinom "obrazovanja" i potpunom politizacijom društva i sve to udruženo sa problemima društva kao što je velika prosečna starost stanovništva i loše demografske projekcije, Srbiji preti potpuno nestajanje i gubitak nacionalnog identiteta. Gospodo na vlasti, igrate se sa sudbinskim stvarima za ovu naciju. Ako možete, učinite nešto i sprečite dalju propast Srbije! Nemojte zavađati ovaj narod !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP