Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE:

Direktor Doma zdravlja u kojem nisu pomogli povređenom detetu dao ostavku!

Autor: E.A. | 09.05.2014 - 12:12:00h | Komentara: 2

Dr Radomir Kovačević, v.d. direktora Doma zdravlja Novi Beograd, podneo je ostavku iz moralnih razloga nakon što su lekari ove institucije odbili da pomognu dečaku koga je udario automobil na nekoliko metara od ulaza u Dom zdravlja.

Dom zdravlja Novi Beograd

Dom zdravlja "Novi Beograd" | Foto: Nebojša Marković

– Podnosim ostavku na mesto v. d direktora Doma zdravlja „Novi Beograd” iz ličnih i moralnih razloga, zbog događaja vezanog za povređivanje deteta u automobilskoj nezgodi ispred doma zdravlja. Naglašavam da su kolege iz doma zdravlja postupile u potpunosti po pravilima struke i etičkim principima, što je unutrašnji stručni nadzor i potvrdio – kaže se u tekstu ostavke.

Nakon incidenta, dr Radomir Kovačević istakao je da će ispitati slučaj, a dok se ne utvrde svi detalji dvoje lekara koji su bili u smeni tog dana, biće suspendovani. Ipak, kako je Kovačević dodao tada, tvrdnje da su lekari “uskratili pomoć povređenom detetu su apsolutno neistinite”.


Podsetimo, na pešačkom prelazu u Ulici Goce Delčeva automobil je 1.maja oborio dečaka (11) koji se srušio na zemlju,
a slučajni prolanici pritrčali su da pomognu. Svi su se angažovali oko mališana, osim lekara iz Doma zdravlja “Novi Beograd”, koji je udaljen oko 30 metara od prelaza. Na molbu prolaznice Slađane Đorđević da izađu napolje i pogledaju dete odbili su da pomognu rekavši da će to rešiti Hitna pomoć.

- Dete je bilo polusvesno, udario ga je auto, moja prijateljica je prišla da pomogne, a ja sam odmah otrčala u dom zdravlja koji je na 30 metara odatle da pozovem lekare, dok je ona zvala Hitnu pomoć. Prišla sam sestrama na šalteru, molila ih da zovu lekara, rekla da je dete polusvesno i sa povređenom glavom. Njih tri horski su mi odgovorile da oni ne izlaze na teren i da zovem hitnu - besno je za “Blic” ispričala Slađana.
Iako im je naglasila da su Hitnu zvali, ali da su možda u pitanju sekunde oni su odbili da pomognu.

- Okretale su glave na drugu stranu. Pitam gde su lekari, one ćute, pacijenti mi pokazuju na ordinaciju broj tri. Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje, pa se predomisli, seda i kaže da mora dežurni lekar, a ne on. Onda su me poslali u ordinaciju broj 12 koja je na drugom kraju hodnika, a za mnom je već jurilo obezbeđenje. Utrčala sam u ordinaciju i ponovo objasnila šta se dešava, a doktorka mi na to odgovara da moram da nađem pedijatra - kaže Slađana.
Poslednji komentari
  • nebojÅ¡a Vreme: 09.05.2014 12:23h

    Nije ni čudo kako su počeli završavati. Valjda je narodu dosadio njihov nerad. A o uzimanju para od pacijenata ne treba ni pričati.

  • bob Vreme: 09.05.2014 12:27h

    A što se narod čudi kada tamo neki "bolesnik" upuca "dobrog lekara". Nadam se da je dete preživelo i da nema posledice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP