Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U KLINICI ZA OČNE BOLESTI KLINIČKOG CENTRA SRBIJE

Direktor dva puta
otvorio banku rožnjače!

Autor: S. Đorđević | 24.02.2013 - 23:32:00h | Komentara: 2

Dr Ivan Stefanović, direktor Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije, za manje od dve godine čak dva puta je otvorio istu banku rožnjače! To, prema istraživanju „Alo!”, potvrđuju njegove izjave i novinski izveštaji iz februara ove i avgusta 2011. godine.

Uprava klinike na promociji  „novog“ dela klinike

Uprava klinike na promociji „novog“ dela klinike | Foto: Beta

Stefanović je, naime, pre četiri dana (21. februara) obavestio javnost da je u klinici kojom rukovodi otvorena nacionalna banka rožnjače, u kojoj će biti čuvane rožnjače namenjene za transplantaciju. Stefanović je na otvaranju ipak istakao da su se do sada transplantacije ovog organa radile pomoću rožnjača koje su stizale iz inostranstava, kao i da Republički fond za zdravstveno osiguranje još od 2011. godine izdvaja sredstva „za transport i čuvanje rožnjača koju dobijamo iz inostranstva“ (?!), tako da su do sada na taj način urađene 103 transplantacije.


Tragom ove informacije, „Alo!“ je pronašao izjavu dr Stefanovića iz avgusta 2011. godine, kojom je građane Srbije prvi put obradovao otvaranjem banke rožnjača u okviru Klinike za očne bolesti.

Zaboravio se: Dr Ivan Stefanović

Zaboravio se: Dr Ivan Stefanović | Foto: Beta

„Ovo je nešto što smo godinama čekali i na čemu smo svi radili. U planu je da se do kraja godine uradi do 200 transplantacija, a u narednom periodu i do 300 operacija godišnje. Svi donori su iz inostranstva jer oni imaju višak i mogu da nam daju. Naša država će izdvajati oko 2.000 dolara po rožnjači. Plaća se održavanje tkiva u tečnostima, analize, hitna avionska pošta, jer se one šalju u specijalnim kontejnerima”, izjavio je Sefanović pre dve godine. Čemu dupla promocija, odnosno da li je i šta za dve godine značajno urađeno na razvoju banke rožnjača čime bi eventualno moglo biti opravdano njeno ponovno „otvaranje”, juče nismo uspeli da saznamo od direktora Stefanovića jer se do zaključenja ovog izdaja nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke naše redakcije.

Klinički centar: Utvrdićemo istinu!
Otkrićem „Alo!” u vezi s duplim otvaranjem banke rožnjača iznenađeno je i novo rukovodstvo Kliničkog centra Srbije, odakle poručuju da će u najkraćem roku utvrditi kada je banka rožnjače zaista otvorena i da li je dr Stefanović imao razloga za ponovnu promociju.

Poslednji komentari
  • Stela Vreme: 25.02.2013 09:10h

    Kada će otvoriti i dečije odeljenje iste klinike za koje smo i u ovom listu videli da je u užasnom stanju i da navodno od dana obavljivanja vesti za 7 dana kreće adaptacija .Dokle više lažnih obećanja i nadanja roditelja u neko dostojno lečenje i boravak u bolnici.

  • nina Vreme: 25.02.2013 14:36h

    pa za svako oko po jednom !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP