Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA:

Direktor „Esmarka“ laže!

Autor: V. P. | 19.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 18

Agencija za privatizaciju Srbije saopštila je da tokom prošlonedeljnih pregovora s „Esmarkom“ o privatizaciji Železare Smederevo nisu dogovoreni nikakvi „prethodni uslovi“, a izvor „Alo!“ iz Vlade Srbije tvrdi da saopštenje direktora „Esmarka“ Džejmsa Bušara, prema kojem je srpska strana pogazila dogovor postignut u Pitsburgu prošle nedelje, ni u jednoj tački ne odgovara onome što se zaista dešavalo u dramatičnim i maratonskim pregovorima koji su se odvijali iza zatvorenih vrata.

„Esmark“ je ignorisao svaki naš pokušaj da zaštitimo radnike

„Esmark“ je ignorisao svaki naš pokušaj da zaštitimo radnike | Foto: Vesna Lalić

- Upravo kako je rekao premijer Aleksandar Vučić, „Esmark“ je ignorisao svaki pokušaj naše strane da bude zaštićen i minimum interesa Srbije i radnika Železare. To je pravi razlog što su pregovori propali, a prebacivanje krivice na Srbiju od strane menadžmenta „Esmarka“ nije korektno - kažu iz Vlade za „Alo!“. Agencija za privatizaciju je juče tačku po tačku demantovala sve navode iz saopštenje „Esmarka“.


- Tokom pregovora u Pitsburgu ministar finasija Dušan Vujović je jasno predočio predstavnicima „Esmarka“ da će njihova poslednja ponuda biti predmet konsultacija s premijerom Aleksandrom Vučićem, članovima Vlade Srbije i Komisijom za privatizaciju Železare metodom strateškog partnerstva.
Napominjemo da je i sam „Esmark“ nekoliko puta menjao svoju ponudu nakon završene posete Pitsburgu, naročito u vezi sa su-potpisima, korporativne garancije i minimalnog nivoa obrtnog kapitala - saopštila je Agencija.

U Agenciji za privatizaciju su odbacili kao netačne Bušarove navode da je „Esmarkova“ ponuda podrazumevala i ulaganje u osnovna sredstva Železare u iznosu od 130 miliona dolara, kredit za obrtni kapital od 200 miliona i 400 miliona za održavanje i kapital potreban za upravljanje i odrzavanje rada dve visoke peći. Napominje se da da je Železara Smederevo trebalo da investira 130 miliona dolara u svoja osnovna sredstva, iz svojih sopstvenih izvora. Prvi čovek „Esmarka“ juče je saopštio da su u ovoj kompaniji „strašno razočarani“ zbog neuspeha pregovora, za koji su optužili Vladu Srbije.
Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 19.02.2015 08:12h

    Zasto vlada ne objavi sa kojom kompanijom ESMARK je pregovarala? Esmark USA, ili Esmark Holandija koja ima samo dva zaposlena.

  • mima Vreme: 19.02.2015 08:14h

    da nepoznajemo vucica,jos bi vam i verovali !

  • Popsmatrač iz Nemačke Vreme: 19.02.2015 08:34h

    Nije mi jasno ko ovde koga laže -Esmark nesposobne i slabo u kretanja na tržištu upućene pregovarače, uključujući i premijera, vlada i premijer sopstveni narod ili laži idu u krug! Prvo je saopšteno javnosti da je bilo nekoliko ponuda i da je ponuda Esmarka bila jedina validna. Ako je ponuda već data i vlada ušla u pregovore, šta ima sada da se tobože validna ponuda dopunjava, prepravlja i usaglašava? Znači, bilo je pripremljeno da samo jedna firma učestvuje u mućki! Da li su se, kao kod prve prodaje Amerima, kada su "žuti" takođe maznuli debelu proviziju, posvađali oko provizije koju je opet neko od moćnika trebalo da drpi? U svakom slučaju, bivši ljudi US Steel-a su sada muvatori u Esmarku koji hoće srpske pare a da ne ponude ništa! Znači i oni bi d opljačkaju Srbiju. Zato, dosta sa lažima, zaustavite pregovore!

  • Goran BG Vreme: 19.02.2015 08:49h

    Kako?!?! Pa to je tvoj dobar prijatelj!!! Gde da kažeš da je američka firma prevarant a do juče bio super mega partner koga očekujemo sa nestrpljenjem !!! A videlo se iz aviona da firma nema nikakve poslovne aktivnosti van USA. Došao bi ovamo samo da isisa obrtna sredstva i ćao !!!

  • DUŠAN Vreme: 19.02.2015 09:53h

    AMERI NAJVECI H . . . . . . . . I

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP