Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMNJIV POKLON STRANE KOMPANIJE DRŽAVNOM SLUŽBENIKU

Direktor "Koridora Srbije“
u „audiju“ od 70.000 evra!

Autor: Ivana Kljajić | 01.07.2013 - 14:00:00h | Komentara: 37

Direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović toliko je naviknut na udobnost da je službenu „škodu“ zamenio ganc novim „audijem A6“, koji košta oko 70.000 evra! Kako „Alo!“ saznaje, direktor Đurović od 25. aprila kao službeno vozilo koristi isključivo luksuznu crnu limuzinu koja je zavedena i u zvanični spisak automobila koje voze vozači zaposleni u „Koridorima Srbije“, a u koji je naš list imao uvid.

Dmitar Đurović

Nisu mu dovoljno udobna vozila iz državnog voznog parka: Direktor „Koridora“  Dmitar Đurović| Foto: FoNet

 

Dmitru Đuroviću je
moćnu mašinu darovala
azerbejdžanska firma
„Azvirt“, koja gradi
Koridor 11, a na raspolaganju
su mu i vozač i neograničen
parking u centru Beograda

Osim vozača i moćne mašine, Đuroviću je na raspolaganju i neograničeni parking u samom centru Beograda, u neposrednoj blizini ovog preduzeća. Đurović, koji je kadar Srpske napredne stranke, za „Alo!“ je potvrdio da „audi A6“ (registarske oznake poznate redakciji) zaista košta oko 70.000 evra, ali da je formalni vlasnik te limuzine azerbejdžanski „Azvirt“, kompanija koja je ušla u veliki posao izgradnje Koridora 11!

Zvanično vozi
„stojadin“ iz 1986!

Đurović nam je otkrio da i privatno vozi „audi“ koji pak nema u imovinskoj karti koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. On kaže da je njegov privatni ljubimac na četiri točka vlasništvo njegove firme „Foreks“, koju je po preuzimanju direktorske funkcije u „Koridorima“ prebacio na suprugu Nataliju. Ipak, u njegovoj najnovijoj imovinskoj karti, vlasnik ove firme je i dalje Đurović, a zanimljivo je da se firma porodice Đurović bavi baš građevinarstvom. Jedini automobil koji je prijavio Đurović je „zastava 101“ iz 1986, a uz to ima i kombi „fijat dukato“ i dva motocikla („honda“ i „suzuki“).

- „Koridori“ imaju pet svojih automobila i 84 takozvana projektna automobila, koji se dobijaju po ugovoru. Ovaj „audi A6“ je jedan od ta 84 vozila i vodi se kao vlasništvo „Azvirta“. Nije istina da ga samo ja koristim. Njime se voze i moji pomoćnici i služi nam za posebne prilike, kada nam dolaze delegacije svetskih finansijskih institucija i slični gosti - objašnjava Đurović.

Upitan zašto funkcioneri državnog preduzeća ne koriste sopstveni vozni park, već im udobne limuzine daje kompanija koja je direktno uključena u poslove „Koridora“, Đurović tvrdi da je tako definisano međunarodnim ugovorom!
- Obaveza je izvođača da „Koridorima“ obezbedi dvadesetak vozila i ovaj „audi“ je jedini automobil C klase. Oni se daju na period od četiri godine. A posle toga, moj predlog će biti da ga „Koridori“ ili Vlada Srbije prodaju na javnoj licitaciji - kaže Đurović.

Na opasku da je nelogično da neko ko nije vlasnik odlučuje o sudbini vozila, Đurović nije umeo da nam objasni čiji je zapravo „audi“ od 70.000 evra i da li ga je država već platila ulazeći u posao s Azerbejdžancima.

Audi Koridora Srbije

Neodoljiv: Đurovićev novi ljubimac

- Jeste vam to dobro pitanje, ali zato i ne mogu da vam kažem šta će biti za četiri godine. Sada je to, kao svako projektno vozilo, vlasništvo „Azvirta“ - izjavio je direktor.

Uspešna firma bez ijednog zaposlenog!
Dmitar Đurović došao je krajem 2012. na glavnu menadžersku poziciju „Koridora Srbije“ s mesta predsednika saveta za privredu SNS-a u Opštinskom odboru Rakovice. U tom momentu je bio vlasnik nekoliko firmi u blokadi, a tokom karijere biznismena bavio se uvozom dečjih igračaka, svile i porcelana iz Kine, rashladnih vitrina iz Evrope, kao i građevinarstvom. Ma kako hvalio svoje poslovne uspehe na zvaničnoj prezentaciji „www.dmitardjurovic.rs“, o tome sasvim drugačije govore raspoloživi podaci u registrima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije. Oni otkrivaju da je Đurović svoje firme redom gasio ili pripajao drugim preduzećima, a „Foreks“, prema poslednjim podacima, nema nijednog zaposlenog, ali ima tri blokirana računa zbog prinudne naplate!

Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 01.07.2013 15:20h

    Ovakvi kadrovi SNS vode ovu partiju u propast. Ako SNS misli da zadrzi visoko poverenje gradjana pod hitno mora da se resi ovakvih kadrova.

  • petar Vreme: 01.07.2013 16:51h

    Pa sta ste i ocekivali kad covek ima zavrsenu visu poslovnu skolu

  • petar dss Vreme: 01.07.2013 17:59h

    Jos nije kasno da zaustavimo SNS jer cemo sa njima potonuti na dno .Kosovo je samo pocetak.

  • duda Vreme: 01.07.2013 18:13h

    U vasim novinama danas pise kako je gosn. Vucin ljut na Dinkica, a ja sam inace ubedjena da Aleksandar ni glas ne sme da povisi kad je u pitanju njegova stranka i Dacicev SPS tu ima bogatasa i bogatasa, da verovatno mafije preko nase grane uce kako se za par godina obogatiti, bas obogatiti...

  • Marko Vreme: 01.07.2013 21:01h

    Pa dobro, i sta je sad sporno ovde? Nemojte bezveze da vodite hajke neke, pametnije je da se radi. Dmitar je odlican preduzetnik, upravo onakav covek kakav nam je potreban na ovom mestu. Sudite o njegovim rezultatima, a ne sada na osnovu nekih tendencioznih naslova u novinama..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP