Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDO U NIŠU

Direktor lekare birao na konkursu!

Autor: B. Janačković | 12.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Prvi put u istoriji Kliničkog centra u Nišu, 170 mladih lekara koji konkurišu za devet radnih mesta polagali su test znanja iz oblasti hirurgije, i to pred kamerama u prostoriji koju su pokrivali ometači signala mobilne telefonije i uređaja za bežičnu komunikaciju.

Posao za najbolje:  Doktori na polaganju

Posao za najbolje: Doktori na polaganju | Foto: Branko Janačković

Dve grupe kanditata imale su jedan čas da zaokruživanjem odgovore na 20 pitanja, koja su pred njima izvučena iz grupe od 764 pitanja. Na konkurs su mogli da se prijave lekari sa najmanjom prosečnom ocenom 8,5. Direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović kaže da su do sada neviđene mere uvedene kako bi konkurs protekao maksimalno transparentno i kako bi bili izabrani najbolji doktori medicine.


- Za devet mesta za koje konkuriše 170 kandidata primio sam 280 poziva, takozvanih protekcija. Mislim da je ovo najbolji i najpravdeniji put prema ovoj deci koja su se trudila da završe medicinu. Želja mi je bila da pokažemo da svi oni koji imaju desetke nisu najbolji i da svi oni koji imaju 8,5 nisu Ajnštajni. Svako je svoj prosek zaradio na fakultetu, a kroz test znanja i pitanja koja su skoro dva meseca na sajtu fakulteta, izabraćemo najbolje, što je još jedan dokaz da u Srbiji može da se nađe posao bez protekcije i onoga što prati te stvari - rekao je prof. dr Radovanović.

Zoran Radovanović

Zoran Radovanović | Foto: Branko Janačković


- Imam prosek 9,7 i čekam na posao četiri godine. Položila sam skoro test iz nemačkog jezika koji mi omogućava rad u inostranstvu, ali bih ipak bila srećnija kada bih uspela da se zaposlim u KC „Niš“ - kaže kandidatkinja dr Ivana Marinković. Na niškom birou trenutno se nalazi 428 lekara od kojih su 12 specijalisti.
Poslednji komentari
  • Olja Vreme: 12.09.2013 08:30h

    Svaka cast ako je iz pravih razloga!Nego me ovi testovi iz mature nagone da budem paranoična što ne liči na mene!!!!!!!!!!!!!

  • rasko Vreme: 12.09.2013 08:41h

    Zar ovo nije diskriminacija.Koliko znam prosek se uzima u obzir samo prilikom zaposljavanja na fakult.Konkurs suprotan ustavu republike Srbije.

  • Pacijent HipoKondor Vreme: 12.09.2013 10:49h

    SKANDALOZNO!!! Sad još samo da uvedu da nema kod lekara preko veze!!! Pa nije vam be ovo Kanada!!! Sad će be u Niš da dobijaju adekvatnu medicinsku negu... Pa koga posle čovek da tuži zbog nadrilekarstva??? Ono ranije se znalo, nestručan lekar, pa stalno ideš kod lekara kako bi utrefio šta ti je, a usput se ovajdiš džaba za grejanje u medicinskoj ustanovi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP