Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST ŽRTVE MOBINGA U SC "OLIMP"

Direktor me je seksualno zlostavljao!

Autor: Piše: S. Đorđević | 08.06.2013 - 23:09:00h | Komentara: 19

Dok Beograđani uživaju u besprekorno sređenim terenima sportskog centra „Olimp” na Zvezdari, za to vreme zaslužni radnici izgleda prolaze golgotu.

Hrabro ustala protiv  nasilnika: Mirjana  Tamburić

Hrabro ustala protiv nasilnika: Mirjana Tamburić | Foto: Petar Marković

Među njima je recepcionarka Mirjana Tamburić (29), koja je godinu dana od dolaska Branka Popovića na mesto direktora centra smogla snage da u ispovesti za „Alo!” javno progovori o njegovoj bahatosti i torturi. Kap koja je prelila čašu je, kako tvrdi, direktno seksualno zlostavljanje.

- Znam koliko rizikujem ovim svedočenjem, ali moja želja da isteram pravdu i zaštitim buduće njegove žrtve nema cenu - hrabro započinje Mirjana svoju ispovest. Zastrašujući događaj se, kako navodi, dogodio 14. maja, kada je radila drugu smenu, do 23 časa.

Popović izbegava
objašnjenje

Direktor SC „Olimp” Branko Popović odbio je u telefonskom razgovoru da komentariše ozbiljne optužbe Mirjane Tamburović, ali je najavio da će nam zvaničnu izjavu tim povodom dostaviti od ponedeljka.

- Oko devet sati, direktor Popović me je pozvao na razgovor o već ranije obećanom rešenju za rad na određeno vreme jer već pet godina radim u centru kao recepcionar. Čim sam ušla, primetila sam da je u alkoholisanom stanju. Rekao mi je da sam lepa, zgodna i da imam dobru zadnjicu, ali da moram da naučim da ćutim i da ne smem da pričam do kada on ostaje u centru i da pije. Rekao mi je da ima velika m*da i da se odlično zna sa Dačićem, misleći na premijera i lidera SPS-a Ivicu, čija ga je stranka i postavila za direktora „Olimpa” - priseća se Mirjana.
Potom je, kaže, pozvao bivšu direktorku, koja je sada njegov pomoćnik, kako bi čuo njeno mišljenje o Mirjaninom radu.

Ostajem pri svom iskazu, makar izgubila posao!: Mirjana Tamburović

Ostajem pri svom iskazu, makar izgubila posao!: Mirjana Tamburić | Foto: Petar Marković


- Po završetku tog razgovora, opet je počeo da komentariše moj izgled, ali i da njega ne zanima moj ženski polni organ. Istog momenta sam tražila da izađem pod izgovorom da moram da naplatim termin za rukometni teren - ističe Mirjana, ali dodaje da ju je posle desetak minuta direktor ponovo pozvao da dođe kod njega u kancelariju. Čim je ušla, kako navodi, Popović je opet komentarisao njen izgled i ponudio se da je vozi kući.

- Rekla sam mu da to ne želim i da moram da krenem. Onda je ustao i sručio se na mene. Uhvatio me je za zadnjicu i počeo da me ljubi po licu i vratu, a iz njegovih usta se osećao jak miris alkohola. Uspela sam da se otrgnem i krenula sam da bežim iz kancelarije. Čula sam ga kako viče da će mi poklati sve živo budem li bilo kome ovo ispričala - uznemireno se priseća Mirjana, koja je u suzama istrčala iz zgrade.

Ćuti o optužbama:  Branko Popović

Ćuti o optužbama: Branko Popović | Foto: Đorđe Kojadinović

- Čekao me je brat, pa sam mu rekla da je direktor vikao na mene - navodi Mirjana. Sutradan je ipak posle razgovora s porodicom odlučila da napad prijavi policiji i Popovića sudski goni zbog seksualnog zlostavljanja. Slučaj je, kako navodi, prijavila SUP-u, inspekciji rada i tim povodom bila na razgovoru kod Edipa Šerifova, predsednika opštine Zvezdara.

- Nakon toga su me zvali iz SUP-a Zvezdara da mi kažu da su navodno dobili dojavu iz opštine da ću da povučem prijavu jer sam potpisala ugovor. Odgovorila sam da ostajem pri svom iskazu po cenu da izgubim posao. Od tada trpim razne pritiske da povučem tužbu. Svesna sam da je većina zaposlenih u strahu od direktora i da neće svedočiti o njegovom bahatom ponašanju. Ipak se nadam da će makar nakon mog upozorenja nadležne institucije ili čestiti ljudi iz njegovog SPS-a da se potrude i sklone takvog čoveka sa rukovodećih pozicija - rekla je Mirjana, ističući da su se za pet godina njenog rada na „Olimpu” promenila dva direktora, s kojima nije imala nijedan konflikt.

Ne bira koga vređa
Mirjana navodi da se Popović od dolaska na mesto direktora SC „Olimp” ponašao bahato prema svim zaposlenima.
- Njegov rečnik je, najblaže rečeno, ulični. Zaposlenima često govori da su glupi, nepismeni, nesposobni... Preti otkazom i za najmanju sitnicu. Više puta je i davao opomene pred raskid radnog odnosa. Povlačio je zaposlene sa odmora i terao ih da rade van radnog vremena, za šta nisu dobijali nikakvu nadoknadu. Mnogo puta je iz svoje kancelarije izlazio u vidno alkoholisanom stanju. Ponekad je bio toliko pijan da je automobil ostavljao u centru i odlazio kući nekim drugim prevozom - rekla je Mirjana.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 09.06.2013 07:11h

    Mirjana, izdrzi do KRAJA! Svako normalan ce ti poverovati. Vecina njih je takva, sve su to bahati ljudi, alkoholicari... koji imaju podrsku raznih stranaka koje finansiraju, a sve na stetu vas radnika. Oni na taj nacin obezbedjuju sebi fotelju, a Dacica i njemu slicne bas briga sta im finansijeri rade po firmama. Toga ce uvek kod nas biti, sve dok se tzv. drzavne firme ne privatizuju. MORAL NAM JE ISPOD NULE!

  • beogradjanin Vreme: 09.06.2013 08:23h

    Postovana Mirjana,puna podrska od celokupne nase porodice.Svaka cast za hrabrost i veruj u sebe,nisi pogresila!Takvi kao on moraju i odgovaravce sigurno pred zakonom.

  • Perla Vreme: 09.06.2013 08:52h

    Draga Mima, nija nama moral ispod nule, nego ljudima koji upravljaju opštinom Zvezdara. ne postavljaju se nigde uvakvi ljudi. Ili se bar kontrolišu one ustanove i javna preduzeća na svojoj teritoriji. To što se dešava na Zvezdari - to je zločin prema nama koji tu živimo.

  • mina Vreme: 09.06.2013 09:33h

    JA nisam iznenadjena ovakvim bahatim ponasanjem. Ovakvih likova ima na svim nivoima vlasti. To je tradicionalno ponasanje srbskih direktora.

  • stana Vreme: 09.06.2013 09:45h

    Cestitam na odlucnosti Mirjana,malo sam u nedoumici da li si u pravu posto mi ovaj glavonja deluje CESTITO kao i svi njemu slicni paraziti oved demonkratske Srbije !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP