Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLAZI SA FUNKCIJE

Direktor Poreske uprave Srbije podneo ostavku!

Autor: RTS | 27.08.2014 - 17:05:00h | Komentara: 1

Direktor Poreske uprave Srbije Aleksandar Miljković podneo je ostavku na tu funkciju, a na toj poziciji već desetak dana zamenjuje ga njegov zamenik Marko Marinković, saznaje Tanjug.

Marinković je postavljen na mesto zamenika odlukom Vlade Srbije od 18. avgusta i od tada je, kako tvrdi izvor Tanjuga, "zatvorio" 140 kockarnica.
On je ozbiljno prionuo na posao u cilju poboljšanja rada Poreske uprave i eliminisanja svakog vida korupcije, koje u ovoj instituciji ima, navodi izvor Tanjuga.

Inače, Marinković je u Poresku upravu došao iz Bezbednosno informativne agencije, gde se takodje bavio poslovima suzbijanja korupcije.

Marinković je, navodi izvor Tanjuga, ozbiljno rešen da se "obračuna" sa nezakonitim poslovima u vezi sa igrama na sreću, a na spisku za kontrolu su i pojedini ugostiteljski objekti.

"Primećeno je odsustvo dosledne kontrole i preduzimanja mera Poreske uprave u toj oblasti do sada. Ubuduće će to biti redovno i strogo kontrolisano", tvrdi izvor Tanjuga koji dodaje da Marinković u tom poslu ima "odrešene ruke", kao i za sva organizaciona i radno profesionalna rešenja u Poreskoj upravi.

"Cilj je efikasniji rad i veći prihod u državni budžet uz eliminisanje svake vrste korupcije na osnovu rada državnih službenika", kaže izvor Tanjuga.
Prema istom izvoru, prva odluka Marinkovića je bila da zabrani ulazak u objekte Poreske uprave svih osoba koje nisu tu zaposlene.

Inače, Marinković je, saznaje Tanjug, ostavku podneo iz ličnih razloga, a na poziciji direktora ove institucije bio je dva meseca.

Pre nego što ga je Vlada Srbije postavila na mesto direktora, Miljković je radio kao konsultant, a ranije je radio i u poznatoj revizorsko-konsultantskoj kući "Prajsvoterhaus Kupers".

Miljkovića je Vlada Srbije postavila na to mesto 19. juna, umesto Ljiljane Kovačević, koja je bila vršilac dužnosti direktora od početka ove godine.

Kovačević je na poziciji nasledila Ivana Simiča, koji je na poziciji direktora bio od februara do kraja decembra 2013.
Poslednji komentari
  • Vasilije Vreme: 28.08.2014 03:51h

    Ko je podneo ostavku. Pročitajte. Čas je podneo Miljkovic cas Marinković.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP