Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALVERZACIJE U ZDRAVSTVENOM CENTRU „ZAJEČAR“

Direktor zaposlio „fantoma“ i dao mu pola miliona dinara!

Autor: R. B. - M. D. | 02.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Protiv dr Stanislava Tadića, direktora Zdravstvenog centra „Zaječar“, policija je podnela krivičnu prijavu, jer je bezmalo deset meseci odobravao da se isplaćuje plata Draganu Vekiću, koji se za sve to vreme nijednom nije pojavio na poslu u tom centru. Na taj način, zaječarski ZC je oštećen za više od pola miliona dinara.

Primio 10  plata: Vekić

Primio 10 plata: Vekić

Kako “Alo!” saznaje Vekić, koji živi u Svilajncu, bio je zaposlen u ekonomsko-finansijskoj službi zdravstvenog centra. Međutim, niko nije mogao da ga pita na kojoj poziciji on radi i da li je možda novi šef, budući da se nije pojavljivao na poslu. Ubrzo je zaposlenima postalo jasno da se zapravo ne radi o novom šefu koji obilato koristi privilegije, već o radniku “fantomu“.


- On nikada nije došao na radno mesto na koje je navodno bio raspoređen. Ali zato je bio u više navrata kod dr Tadića na kafi. Kada je u ZC počelo da se priča o ovom slučaju, saznalo se da je svakog meseca Vekić obnavljao ugovor i na taj način pravdao svoje nedolaske na posao. Ipak, nadležni organi su se zainteresovali za zakonitost ovakvog postupanja, pa je sve rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv dr Tadića - naveo je naš izvor.

Sagovornik “Alo!” blizak istrazi precizira da je krivična prijava podneta zbog prekoračenja ovlašćenja pri zapošljavanju radnika.

- Tačna šteta koju je osumnjičeni načinio zaječarskom zdravstvenom centru iznosi 555.790 dinara. Krivična prijava je prosleđena nadležnom tužilaštvu i sada treba sačekati da se vidi šta će ono učiniti sa tom prijavom. Verujemo da postoji dovoljno dokaza koji potkrepljuju sumnje u nepravilno postupanje direktora Tadića, a samim tim bi prijava trebala da rezultira podizanjem optužnice - naveo je naš izvor blizak istrazi.

Stanislav Tadić

Stanislav Tadić | Foto: RAS

Tadić: Vekić je bio privremeno zaposlen


Direktor Stanislav Tadić kaže za „Alo!“ da je Vekić privremeno bio zaposlen u IT sektoru tokom uvođenja softvera.
- Imamo 500 kompjutera, a samo jednu osobu koja je mogla da implementira taj program. Privremeno smo zaposlili Vekića, produžavajući mu ugovor dok se posao nije priveo kraju. Posle toga nije bilo više potrebe za njegovim radom, jer smo tražili od nadležnih da zaposlimo čoveka koji će sve to da održava - kaže on i dodaje da se Vekić povremeno pojavljivao, jer je svoj posao radio koristeći internet što nije zahtevalo njegovo neprestano prisustvo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP