Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAHATO

Direktor „Železnica” otkačio Indijce!

Autor: I. K. | 03.04.2015 - 17:30:00h | Komentara: 1

Dolazak potencijalnih investitora čak iz Indije umalo je propao zbog nemarnog odnosa generalnog direktora “Železnica Srbije” Miroslava Stojčića, koji je, pod izgovorom da je prezauzet, pokušao da odloži odavno ugovoreni sastanak za jul!

Zorana, rekao sam im da dođu juče

Zorana, rekao sam im da dođu juče

Kako saznaje “Alo!”, tek na intervenciju Vladimira Marića, ambasadora Srbije u Nju Delhiju, i Zorane Mihajlović, ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ovaj skandalozni poslovni gaf je sprečen i visoka indijska delegacija, koja je zainteresovana za infrastrukturne projekte, pre svega u železničkom saobraćaju, ipak će sledeće nedelje, od 8. do 9. aprila, boraviti u Beogradu.


- Bruka je mogla da bude i veća jer su Indijci već kupili karte i planirali dolazak prema mesecima unapred ugovorenim terminima. Kad se približio datum sastanka, Stojčić ih je bukvalno o’ladio, poručio da je prezauzet i rekao da će biti slobodan u julu. Tek kad je naš ambasador u Indiji sugerisao Ministarstvu da interveniše i spreči blamažu države, prvobitni termin sastanka je potvrđen - otkriva naš izvor.
U Ministarstvu građevinarstva su za “Alo!” potvrdili da je ambasador Srbije u Indiji zaista reagovao kako bi sprečio odlaganje ovog sastanka.

- Visoka delegacija iz Indije će ipak doći na ugovorene sastanke posle posredovanja ambasadora Marića i našeg ministarstva. Njihov dolazak na razgovore u Beograd izuzetno je važan i za “Železnice” i dobro je što nije odložen - kratko su nam rekli u tom ministarstvu.

Stojčić za naš list tvrdi da nije minirao Indijce, već da su “Železnice” sa indijskom stranom pregovarale o nivoima delegacija koje će sesti za sto i njihovom sastavu.
- Nije baš bilo reči da se sastanak odloži od aprila do jula. Uklapali smo termine i raspitivali se koje firme dolaze, na kojem nivou, koji direktori “Železnica Srbije” treba da prisustvuju i ostale detalje - objasnio nam je Stojčić.

Kadrovski cirkus „na šinama“

Stojčić je na kormilo srpskih železnica došao pre dva i po meseca, i to posle pravog cirkusa u Vladi Srbije povodom izbora direktora. Posle više od pet meseci, “Železnice” su dobile Stojčića za direktora, i to tako što je Vlada ekspresno promenila sopstvenu preporuku. Dan pre Stojčićevog imenovanja, iz Nemanjine je poslat predlog da inženjer Zdravko Jokić vodi “Železnice Srbije”, ali je predlog povučen jer se saznalo da je njegova privatna firma u blokadi za iznos od oko 134 miliona dinara.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 03.04.2015 20:40h

    Колико пута да пишем да је спас за железницу ја стари Драгомир да постанем директор!Да она више никада не буде УТОЧИШТЕ оних са којим Србија не зна шта ће?Никада није постављен машински инжињер који има знање у малом прсту већ увек буде неки канцеларијски ... Добро,да се не изражавам!Такви само верглају по службеним ручковима а не знају ни локомотиву да стартују а камоли да управљају?Сакупи се десетак најискуснијих машиновођа и,бато,слушај памет шта и како?Људи су у сталном кретању и знају где шта и како дише железница!Када год је склепан избор директора железнице сутрадан изађе на видело марифетлуци?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP